Man rijdt met slechts drie banden aan zijn voertuig over de weg: “Hij is buiten gesmeten door zijn moeder”

© Shutterstock

Beveren / Sint-Niklaas -

P.V., een zelfstandige bakkersgast die door de politie van Beveren aan de kant werd gezet omdat hij met slechts drie banden aan zijn voertuig over de weg reed, kreeg een effectieve gevangenisstraf van een jaar en levenslang rijverbod.

Ivan Elegeert

Getuigen merkten op hoe de man op 5 februari vorig jaar met zijn voertuig over de weg zwalpte en één van zijn wielen geen autoband meer had. “De vonken sprongen over een afstand van meerdere honderden meters van onder het voertuig”, stond in het proces-verbaal te lezen. “Door zijn rijgedrag raakte hij onderweg ook meerdere geparkeerde voertuigen die allemaal beschadigd raakten. Toen we de man aan de kant zetten, probeerde hij nog te vluchten en moesten we hem in de boeien slaan.”

Eens de man tot bedaren was gebracht, legde hij ook een positieve alcohol- en drugstest af. “Hij moest ter plaatse zelfs braken”, klonk het ook nog in de aanklacht van de procureur die een strenge straf eiste. “De man is ook niet aan zijn proefstuk toe. Zijn strafregister vermeldt liefst 22 precedenten. Bovendien was hij amper een maand voor de feiten door de rechtbank nog ongeschikt verklaard om nog een voertuig te besturen. Maar daar veegde hij allemaal zijn voeten aan.”

“Harde werker”

De bakker liet zich op de zitting niet zien en probeerde via meester Mortier toch nog op enige clementie te rekenen. “De man is zeker geen marginaal figuur. Het is integendeel een harde werker die als zelfstandige bakker bij diverse bakkerijen werkt. Hij is alleenstaand, maar werd na de feiten van vorig jaar door zijn moeder buitengegooid. Intussen heeft hij zich herpakt en woont hij weer bij zijn moeder in.”

Maar de rechtbank vond het toch gepast om een strenge straf uit te spreken en stuurde de man voor een jaar naar de gevangenis. Hij kreeg ook een levenslang rijverbod en moet 8.000 euro aan boetes betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus