Oostkamp, Torhout en Zedelgem gaan de strijd aan tijdens Vlaams Kampioenschap ‘tegelwippen’

Oostkamp gaf het startschot aan de voorgevel van de Sint-Pietersschool in de Kortrijksestraat.© mvn

Oostkamp/Torhout/Zedelgem -

Oostkamp, Torhout en Zedelgem gaan de komende maanden om het meest ontharden en vergroenen tijdens het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen.

Arne Franck

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 vindt het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen plaats. Gemeenten, scholen, bedrijven én inwoners worden uitgedaagd om samen zoveel als mogelijk tegels uit te breken en te vervangen door groen. Hoe meer verharding er verdwijnt, hoe meer regenwater er in de bodem kan infiltreren. Dit moet Vlaanderen meer klimaatbestendig maken. Meer dan 130 steden en gemeenten nemen deel.

Ook Oostkamp, Torhout en Zedelgem doen mee en houden zelfs een lokale competitie. Oostkamp gaf het startschot aan de voorgevel van de Sint-Pietersschool in de Kortrijksestraat. De werkgroep Levende Gevels trof er samen met de gemeentelijke wegendienst de voorbereidingen voor de aanleg van een geveltuin. Eerder legde het burgerinitiatief samen met de gemeente Oostkamp al een tachtigtal voetpadtuintjes aan.

In Torhout werd de wedstrijd op gang getrapt aan het woon-zorgcentrum Sint-Augustinus waar een deel van de oprit plaats zal maken voor groen. Eerder werd ook al gestart met de aanleg van een geveltuin aan het cultuurcentrum de Brouckere. Bovendien engageren de Torhoutse scholen zich om hun speelplaatsen om te vormen tot groene oases.

In Zedelgem werd de campagne gelanceerd in de Groenestraat, waar bij de geplande heraanleg grote delen zullen worden onthard.© if

En in Zedelgem werd de campagne gelanceerd in de Groenestraat, waar bij de geplande heraanleg grote delen zullen worden onthard. Bij de projecten ’t Groenhof, Vloethemveld en Kuilputstraat al grote delen onthard.

De drie gemeenten roepen inwoners, bedrijven, scholen en verenigingen op om mee te ontharden en zo de overwinning binnen te halen. Alle informatie kan je vinden op www.vk-tegelwippen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus