Voetbal  2de provinciale A  KFC Meise

Ivo Haentjens van derde naar eerste keeper en eerste clean sheet bij KFC Meise: “Twintig minuten lang pompen of verzuipen”

Ivo Haentjens: “Ik ben een jeugdspeler van Meise en wil de club niet langs een achterpoortje verlaten.”© rr

Meise won de degradatietopper van Groot-Dilbeek dat zo mede door de zeges van de staartploegen Herne en Wemmel wordt meegezogen naar het degradatiemoeras. Meisenaar Ivo Haentjens schopte het van derde tot eerste doelman en zette in Dilbeek zijn eerste clean sheet neer.

Wim Redant

Ivo Haentjens is aan een merkwaardig seizoen bezig bij Meise waar hij vorige week debuteerde in de hoofdmacht. “Ik ben al vijf jaar aan de slag bij Meise, maar ik verdiende mijn strepen vooral bij Meise B waarmee ik onder coach Nico De Meyer de titel veroverde in vierde provinciale en mee de overstap maakte naar derde”, vertelt Haentjens. “Tegelijkertijd fungeerde ik als tweede keeper bij Meise A. Als laatstejaarsstudent bedrijfscommunicatie koos ik voor een Erasmusproject in Wenen waardoor ik dit seizoen pas in februari aansloot bij de groep. Matthias Claes startte het seizoen als eerste keeper, maar liep in november een kruisbandletsel op waardoor zijn doublure Ruben Baudewijns tussen de palen werd geposteerd. Vorige week kreeg ik mijn kans in de thuiswedstrijd tegen Woluwe-Zaventem. Na een uur stond nog een brilscore op het scorebord, maar toen slikten we een treffer waarna de risico’s die we namen werden afgestraft en we met 1-4 de boot in gingen.”

Machelen

Coach Tom Verhoeven behield het vertrouwen in doelman die voor volgend seizoen al tekende bij Machelen. “Ik ga bij Machelen de strijd aan met Jacob Waité. Eerst focus ik op Meise waarmee we de lijn moeten doortrekken in de resterende vier wedstrijd. Als we het zondag tegen Teralfene laten afweten, dan vergooien we meteen onze voorsprong die we boekten in Dilbeek. Onze coach switchte van een 3-5-2-concept naar een 4-3-3 en dat wierp vruchten af. Groot-Dilbeek veroverde misschien meer balbezit, maar aanvallend bleken wij de betere ploeg en we versierden ook de beste kansen. Onze afwerking bleef helaas wat in gebreke. Dat is al langer een pijnpunt.”

Haentjens deed zijn duit in het zakje met een clean sheet. “William De Schryver zette ons op voorsprong waarna het nog twintig minuten lang pompen of verzuipen was. Groot-Dilbeek verhoogde de druk, maar we vertoonden veel vechtlust en hielden stand. We zetten een grote sprong voorwaarts naar het behoud, maar moeten wel nog bevestigen. Het bestuur en de trainersstaf bevestigden het vertrouwen in de groep. Dat mogen we niet beschamen. Ik ben een jeugdspeler van Meise en wil de club niet langs een achterpoortje verlaten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus