Jongste gemeenteraadslid Tara haalt na vier jaar eerste slagje thuis: “Eindelijk veiliger oversteken op drukke Waterstraat”

Tara Godts (N-VA) bij het zopas geplaatste verkeersbord dat aangeeft dat er uit deze zijstraat geregeld jonge fietsers de Waterstraat/Raymond Delbekestraat opdraaien.© JAA

Schilde/Zoersel -

De gemeente Schilde plaatste zopas signalisatie op de drukke Waterstraat/Raymond Delbekestraat op de grens van Schilde en Zoersel, ter hoogte van de straat Torfhoeken. Tara Godts (N-VA), zelf ruim vier jaar geleden nationaal nieuws als jongst verkozen gemeenteraadslid, slaat zichzelf op de borst want haalt nu haar eerste slagje thuis.

Jan Auman

De Waterstraat is een van de drukste straten van Schilde. “De baan is echter ook belangrijk voor fietsers en voetgangers”, weet buurtbewoner, student én gemeenteraadslid Tara Godts. “Vooral scholieren en de voetballers van FC Alberta gebruiken de plek om over te steken. Maar dat wil op deze verkeersader nog wel eens een uitdaging zijn. Daarom vroeg ik al op de gemeenteraad van maart 2019 om uit te kijken naar manieren om deze gevaarlijke situatie te verhelpen.”

Overigens trokken bijna gelijktijdig ook de CD&V-afdelingen van Schilde en Zoersel aan de alarmbel. Toch zou het vier jaar duren alvorens deze week de eerste concrete ingreep gebeurde: de plaatsing van een officieel verkeersbord dat automobilisten waarschuwt dat er op deze plek geregeld fietsers de baan dwarsen.

Vier jaar geleden voerden ook de CD&V-afdelingen van Schilde en Zoersel samen actie voor verkeersmaatregelen op dit punt bij FC Alberta. Je herkent onder meer Katrien Schryvers en Hans Hanssen.© JAA

Nog zijstraten

Januari 2019: Tara Godts, toen nog niet zo lang 18 geworden, legt de eed af als gemeenteraadslid.© RR

Tara Godts kan er mee leven. “Je mag op de Waterstraat 70km/uur rijden. Dat maakt het niet zo gemakkelijk om zebrapaden aan te leggen. De snelheid verlagen zou echter geen goed idee zijn. Ik vind signalisatie een beter idee. De automobilist moet zich natuurlijk wel bewust zijn van mogelijke overstekers. Ook ter hoogte van de andere zijstraten mogen nog zulke borden komen. In het donker worden die zelfs verlicht. Dat zorgt voor extra zichtbaarheid. Dit lokaal bestuur luistert naar haar inwoners”, aldus een dankbare Tara Godts.

Tara Godts is nog altijd maar 22 jaar oud. Toen ze verkozen werd, had ze maar enkele maanden voordien haar achttiende verjaardag gevierd. Dat was toen een kleine stunt want de tiener stond maar op de zeventiende plaats op de N-VA-lijst. “Ik ga jullie vertrouwen niet beschamen”, verzekerde de studente haar 214 kiezers kort na de eedaflegging, die ruime nieuwsaandacht kreeg. Sindsdien laat ze zich geregeld opmerken met acties allerhande. Tara, altijd in de partijkleuren geel en zwart getooid, heeft intussen wel ondervonden dat iets gedaan krijgen op gemeentelijk vlak soms veel geduld vraagt. Maar dat ze een doorzetter is, weten ze in het gemeentehuis van Schilde nu ook. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus