Man die eerder al door vriendin werd geslagen wordt ook door haar aangereden na ruzie: “Van rem- en gaspedaal vergist”

© Bart Van den Langenbergh

Beerse -

In november vorig jaar werd een 43-jarige man uit Turnhout het slachtoffer van zijn 26-jarige vriendin die hem met de auto aanreed na een ruzie. De man had zich voor zijn vriendin verstopt, maar de vrouw vond hem en schepte hem met de voorkant van de auto. De man was zwaargewond. Hij verklaarde dat hij vaak geslagen werd door zijn vriendin.

Britt Peeters

De feiten waarvoor Y.S. (26) zich moest verantwoorden speelden zich af in Beerse in november vorig jaar. De vriend van S., een 43-jarige man uit Turnhout, verbleef toen in een studio in Beerse omdat hij er aan het werk was. De avond van de feiten hadden ze al een paar keer ruzie gemaakt. Ze hadden ook samen een joint gekocht en opgerookt, maar omdat de ruzie niet stopte, besloot de man naar buiten te gaan om tot rust te komen. Hij ging buiten aan de garageboxen zitten.

“Het slachtoffer hoorde een auto komen, zag dat het Y.S. was en verstopte zich, maar S. had hem gezien en schold hem uit”, staat in het vonnis. De man besloot weg te vluchten in de Molenstraat. Zijn vriendin kwam hem achterna en schepte hem met de voorkant van de auto. Een getuige had door het raam alles gezien: hoe de man probeerde vluchten, zich verstopte en vervolgens aangereden werd. Enkele voorbijgangers moesten de auto optillen om de man onder de auto te bevrijden.

Psychisch trauma

Het slachtoffer was ernstig gewond, hij had meerdere ribfracturen en brandwonden. “De man verklaarde later dat hij al zes jaar een relatie had met de vrouw, maar de laatste drie jaar maakten ze veel ruzie en sloeg ze hem.”

Zelf verklaarde de vrouw dat ze haar vriend niet expres had aangereden. Ze was op dat moment onder invloed van cannabis en alcohol, en kampte met psychische problemen na een vroeger trauma. Ook haar vriend bevestigde dat ze problemen had. Hij nam het ook voor haar op, omdat hij zag dat ze door de feiten was aangedaan. Hij verklaarde dat hij dacht dat ze zich door de joint van gas- en rempedaal had vergist.

“Naar de hulpverleners riep de beklaagde dat de aanrijding de schuld van haar vriend was. Ze reed hem in haar boosheid aan, er is geen vergissing in het spel”, oordeelde de rechter in het vonnis. Y.S. werd veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan de helft effectief.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus