Politie vindt verboden valmes in binnenzak van twintiger: “Ik had het nodig voor mijn werk”

Themabeeld.© rr

Willebroek -

Een twintiger uit Willebroek stond maandag terecht voor het bezit van een verboden wapen. Bij een controle bleek hij een valmes met slot op zak te hebben. Het parket stelde een eenvoudige schuldigverklaring voor. De beklaagde krijgt dan geen straf.

Tijdens een verkeerscontrole in november 2020 hield de politie de twintiger uit Willebroek staande. Maar toen de agenten de bestuurder wilde controleren, merkten ze een sterke cannabisgeur op. “Daarop werd beslist om de man en zijn voertuig aan een grondige controle te onderwerpen”, aldus de procureur des konings. “In zijn binnenzak werd een valmes met slot gevonden. Het bezit van zulke wapens is verboden in België.”

De man beweerde dat hij het mes kocht op internet en niet wist dat het een verboden wapen was. Naar eigen zeggen gebruikte hij het om touwen mee door te snijden op zijn toenmalige job op de cargoafdeling van de luchthaven van Zaventem. Hij beweerde er geen slechte bedoelingen mee te hebben.

Er werd een minnelijke schikking aangeboden, maar daar ging de man niet op in waardoor hij maandag voor de correctionele rechtbank moest verschijnen. Het openbaar ministerie stelde een eenvoudige schuldigverklaring voor. Als de rechter daarop ingaat, dan worden de feiten bewezen verklaard, maar krijgt de man geen straf. Hij krijgt dan ook geen voorwaarden opgelegd.

Het vonnis volgt op maandag 24 april. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus