Mountainbiker belandt in de sloot: “Enkele zware biertjes gedronken op café”

© BELGA

Belsele / Waasmunster -

Een gepensioneerde militair uit Waasmunster, die nu nog actief is als skimonitor, stond maandag voor de politierechtbank in Sint-Niklaas. De man was in juli vorig jaar stevig in de drank gevlogen en was op de terugweg naar huis met zijn fiets in de gracht gesukkeld.

Ivan Elegeert

De brandweer werd zelfs opgeroepen om hem weer op de begane grond te krijgen. De man raakte lichtgewond. “Ik had met enkele ex-collega’s in Belsele op café afgesproken. Net daarom was ik met de fiets gegaan. En dat was maar goed ook, want ik had inderdaad heel wat zware biertjes gedronken”, bekende man.

Toch ging het in de 800 meter die hij moest overbruggen tussen het café en zijn thuisadres nog mis. De man, die al drie eerdere veroordelingen had opgelopen, belandde met zijn mountainbike in de gracht. Bij controle bleek de man liefst 2,58 promille alcohol in het bloed te hebben. De procureur eiste naast een boete en rijverbod ook een alcoholslot. Maar daar ging de rechtbank niet op in. De man kreeg wel 15 dagen rijverbod en een boete van 1.600 euro, waarvan 1.000 euro met uitstel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus