Klant bedreigt uitbater tankstation met mes na discussie over tankkaart: “Alleen om hem schrik aan te jagen”

De rechtbank in Oudenaarde houdt de uitspraak in beraad.© pdv

Oudenaarde/Bevere -

Een man uit Oudenaarde moest zich voor de strafrechter verantwoorden voor het bedreigen van de uitbater van een tankstation met een mes. Hij riskeert een celstraf.

Paul Darragas

De 67-jarige I.L., een man van Albanese afkomst die in Oudenaarde woont, verscheen voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde wegens bedreiging met een wapen. Na een discussie over een tankkaart bedreigde hij de uitbater van een tankstation in de Oudenaardse deelgemeente Bevere met een mes. “Mijn cliënt kon met de hulp van zijn broer de belager overmeesteren en hem in bedwang houden tot de politie ter plaatse was”, lichtte de advocaat van de uitbater toe. “Deze feiten hebben wel een serieuze en blijvende psychologische impact op mijn cliënt, die een spectrumstoornis heeft. Hij is zelfs niet meer in staat om zijn job uit te oefenen.”

“Aan de basis van de discussie lag de gebrekkige kennis van het Nederlands van mijn cliënt”, aldus de verdediging. “Maar hij beseft dat hij fout heeft gereageerd. Hij is bereid om een cursus agressiebeheersing te volgen.” De beklaagde kreeg het laatste woord: “De uitbater had mij beledigd en ik kreeg ook een duw. Ik ben dan naar mijn auto gelopen, heb een mes genomen en ben vervolgens teruggekeerd naar de tankshop. Dat was alleen maar om de uitbater schrik aan te jagen.” Het parket vordert een gevangenisstraf van drie maanden of eventueel een werkstraf. Het slachtoffer vraagt een schadevergoeding van 2.500 euro. De rechtbank doet uitspraak op 24 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus