Voetbal 1ste nationale Winkel Sport

Succesvolle zakenman Michiel Clyncke zit ook met Winkel Sport in de lift: “Met al zes goals en meer dan tien assists heb ik geen reden tot klagen”

Michiel Clyncke aarzelde geen seconde om bij te tekenen: “Ik kan nergens beter zitten dan bij Winkel Sport.© Bart Vandenbroucke

Michiel Clyncke hielp met een doelpunt zijn club Winkel Sport zaterdag aan een 0-3-derbyzege tegen zijn ex-club Mandel United. Vrijdagavond komt Sporting Charleroi B op bezoek, maar eerst wacht de CEO Junior van Brouwerij Vanhonsebrouck nog een intense werkweek.

Koen Verdruye

Nog even terugblikken met Michiel Clyncke (29) op een weekendje voetbal? Dat kan, maar dan voor half negen, want vanaf dat moment zit zijn agenda de hele dag vol met afspraken. Het gaat zowel de zakenman als de voetballer Clyncke voor de wind. Dat hij zaterdag na afloop het vreugdedansje inzette, is dan ook geen toeval. “Het gaat goed met de brouwerij”, glundert de CEO Junior. “Vorig jaar zijn we met 14% vooruitgegaan en dit jaar verwachten we dezelfde groei.”

Clyncke is de rechterhand van eigenaar en grote baas Xavier Vanhonsebrouck en betrokken bij alle departementen in de brouwerij. Maandag betekent vergaderen en brainstormen met productie, IT, boekhouding, sales en marketing. Gelukkig is er na zo’n intense dag geen training, maar voor Clyncke zou het geen bezwaar zijn, want voetbal betekent een uitlaatklep voor hem. “Na een dagje in het bedrijfsleven kan ik in het voetbal perfect mijn gedachten verzetten. Ik vind het een verrijking om in een kleedkamer te zitten of op een veld te staan met compleet andere profielen. Het zijn twee boeiende werelden die mij passioneren.”

Kampioen

De brouwerij in de lift, maar Winkel Sport eveneens. Na de 7 op 9 komt het behoud nu wel heel dichtbij. “Als we vrijdag kunnen winnen van een rechtstreekse concurrent als Sporting Charleroi B, dan ziet het er heel goed uit”, denkt Clyncke, die zaterdag dus kon scoren tegen zijn ex-ploeg. “Mijn zesde goal toch al en ik tel ook al meer dan tien assists. Daar kan ik niet over klagen. Ik speelde meestal als rechter winger, maar nu depanneer ik als rechtsachter omdat Rens Verhooghe out is. Waar ik liever sta? Goh, maakt mij niet uit. Ik doe het allebei graag. Als back kan je vaak de lijn doen en ben je betrokken in de opbouw, als winger ben je net iets bepalender. Ik stel wel vast dat mijn statistieken beter zijn als rechtsachter.”

Volgend seizoen zal daar weinig verandering in komen, want Clyncke aarzelde geen seconde om bij te tekenen in Winkel. “Ik kan nergens beter zitten dan bij Winkel. Dit is een familieclub en ook nog eens dicht bij huis. Met drie trainingen is het perfect te combineren. De ambities zijn ook realistisch. Kampioen spelen wordt hier niet verlangd, zodat de druk niet overdreven is.”

Als het van Clyncke afhangt, wil hij dat nog een tijdje volhouden. Aan stoppen denkt hij in elk geval nog niet. “Ik voetbal nog graag. Zo lang het kan, ga ik door. Misschien op een lager niveau, maar dan wel bij een ploeg die ambitieus is en kampioen wil spelen. Dat zou ik graag nog eens meemaken, want prijzen pakken is het mooiste wat er is als speler.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus