Uitbaters beruchte hondenkennel veroordeeld voor geweld tegenover klanten

Bij kennel Felicanis in Kasterlee liep eerder al een onderzoek naar broodfokkerij en zwendel, nu zijn de uitbaters ook veroordeeld voor geweldsfeiten.© Bert De Deken

Kasterlee -

De uitbaters van de eerder in opspraak gekomen hondenkennel Felicanis in Kasterlee, zijn veroordeeld tot celstraffen van twaalf en acht maanden met uitstel. Ze hadden twee klanten die een mopshond hadden gekocht aangevallen na een discussie. Het vrouwelijke slachtoffer had zelfs wurgsporen. “Er is geen sprake van uitlokking”, oordeelde de rechter.

M.D.R. (56) en zijn vrouw M.V. (51), de uitbaters van hondenkennel Felicanis, waren twee jaar geleden fysiek agressief tegenover twee klanten die informatie kwamen vragen over een mopshondje dat ze eerder hadden gekocht. Het diertje was ernstig ziek meteen na de verkoop. 

Na een discussie zou M.D.R. racistisch geweest zijn tegenover de man, en gooide hij ook de vrouw op de grond. Zijn vrouw M.V. zou dan op de vrouw zijn gaan zitten, en hield haar in een wurggreep. Het hele incident werd gefilmd met bewakingscamera’s. Zelf beweerden de uitbaters dat ze door het koppel eerst werden aangevallen.

Zwendel

“Er is geen sprake van uitlokking of van geweld dat het geven van vuistslagen of het houden van een wurggreep kan verantwoorden”, oordeelde de rechter in het vonnis. M.V.R. werd bovendien al vier keer veroordeeld, ook voor agressiefeiten. De man wordt veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden met uitstel, M.V. kreeg een celstraf van acht maanden, ook met uitstel.

Hondenkennel Felicanis kwam eerder al in opspraak. In oktober vorig jaar vielen speurders van de federale gerechtelijke politie binnen in een onderzoek naar broodfokkerij en zwendel met Oost-Europese puppy’s. (brip)

LEES OOK. Verkoop mopshond loopt fout, uitbaters hondenkennel voor rechter: “Slachtoffer werd in wurggreep gehouden”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus