27-jarige winkeldief gearresteerd op de Meir

Archiefbeeld.© RR

Een team van de Antwerpse politie werd zaterdag gecontacteerd door een winkelmedewerker omdat men vreesde dat er gestolen werd. De politie ging anoniem ter plaatse en kon een verdachte man in het vizier krijgen. Uiteindelijk werd de man in kwestie gearresteerd voor winkeldiefstal.

alya

De man in kwestie gedroeg zich zenuwachtig en had een zakje met kleren en een schoenendoos bij zich. Toen hij een jeansbroek in zijn winkeltas stak en daarna met een trui naar de paskamer begaf, hield de politie hem in de gaten. “Toen hij de winkel uiteindelijk verliet zonder iets af te rekenen, werd hij gecontroleerd”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “De jeansbroek zat nog in de winkeltas en de man had de trui onder zijn kledij aangetrokken en het alarm was verwijderd. In de winkeltas werden nog enkele gestolen spullen aangetroffen, waaronder een broekriem, een handtas en onderbroeken.”

De totale waarde van de gestolen spullen bedroeg ongeveer 500 euro en werd allemaal aan de winkel teruggegeven. De verdachte bleek eerder al gekend voor meerdere criminele feiten. Hij had ook een gsm-toestel bij zich dat niet aan hem toebehoorde. Ook dit werd terugbezorgd aan de eigenares. De 27-jarige man werd voorgeleid.

Winkeldiefstal is een vaak voorkomende vorm van criminaliteit in de drukke winkelstraten van Antwerpen. De politie van Antwerpen zet dan ook regelmatig teams in om dit soort misdrijven te bestrijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus