Tarieven begraafplaats wijzigen

Niet-inwoners betalen het dubbele.© Brent Saey

Rumst -

Het gemeentebestuur gaat akkoord om het belastingreglement om te zetten tot een retributiereglement. Hierdoor zullen niet-inwoners vanaf volgende maand tot het dubbele moeten betalen als ze gebruik willen maken van een van de drie Rumstse begraafplaatsen.

 

“Door een hoger tarief te hanteren voor niet-inwoners leveren diegenen die tijdens hun leven hier geen belastingen hebben betaald, post mortem alsnog een bijdrage voor de kosten van de gemeentelijke infrastructuur”, zegt schepen van Financiën Raf De Schepper (CD&V).

Het bedrag voor de begraving, bijzetting in het urnenveld of colombarium en asverstrooiing is voor inwoners gratis. Niet-inwoners betalen 500 euro voor begraving of 250 euro voor de andere opties. Voor graf- of asconcessies voor 25 jaar wordt, afhankelijk van de keuze, een bedrag aangerekend van 400 tot 1.000 euro. Voor niet-inwoners worden die bedragen verdubbeld.

Alle raadsleden gingen akkoord met het voorstel van het schepencollege. De Vooruit-Groenfractie liet aan het reglement wel toevoegen dat overleden partners van al begraven Rumstenaren die minstens tien jaar wettelijk samenwoonden, ook als inwoners worden beschouwd.  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus