Voetbal 3de afdeling VV A KFC Eppegem

Eppegem nu ook mathematisch zeker van degradatie: “Volgend seizoen moet dat van de wederopstanding worden”

Jeroen Silverans: “Voor een jonge gast is eerste provinciale al een behoorlijk niveau om elke week het beste van zichzelf te geven.”© Kms

KFC Eppegem verloor afgelopen weekend thuis van Wielsbeke met 1-2 en is daardoor mathematisch zeker dat de ploeg na zes jaar nationaal voetbal opnieuw zakt naar eerste provinciale. De ploeg van sportief verantwoordelijke Pieter De Wit bekleedde haast een gans seizoen een plek bij de laatste drie van de rangschikking.

Bart Devaere

De wedstrijd tegen Wielsbeke van zondag was een perfecte weergave van hoe ongelukkig dit seizoen voor Eppegem is verlopen. De thuisploeg begon gretig aan de opdracht en kwam zelfs op voorsprong via Vincent Van Steenwinkel die na een hoekschop aan de tweede paal binnen kopte. Eppegem kwam niet echt in de problemen, maar moest toch nog voor de rust de gelijkmaker toestaan. In de tweede helft lag er veel evenwicht in balbezit en schaarse kansen, maar het waren toch de bezoekers die met de zege aan de haal gingen.

Jongeren krijgen meer speelminuten

“Het overkwam ons heel dikwijls dit seizoen”, zegt de 19-jarige Jeroen Silverans. Het jeugdproduct van Eppegem rekent in de laatste matchen op meer speelkansen. “Alle jonge gasten werden vorige week samen geroepen door de clubleiding. Er werd ons verzekerd dat we in voorbereiding op volgend seizoen meer speelminuten zullen krijgen. Dat was uiteraard leuk om te horen. Ikzelf mocht dit seizoen al wel eens proeven van het grote werk, maar voor Ayman Chelha, die nog een jaartje jonger is dan ik, was het zondag zijn debuut. De club wil op deze manier toch nog wat energie in de ploeg pompen en voor ons jongeren zijn het speelminuten die ons moeten sterken met het oog op volgend seizoen. We moeten dan ook van die drie resterende matchen nog het beste maken en vooral werken naar volgend seizoen toe. Voor een jonge gast die uit de eigen opleiding komt, is eerste provinciale toch ook al een behoorlijk niveau om elke week het beste van zichzelf te geven. Ik hoop alleen dat we dan meer geniet gaan hebben van onze wedstrijden. Spelen tegen de degradatie brengt stress en spanningen mee, daar kun je niet omheen. Volgend seizoen moet dan ook voor gans Eppegem een wederopstanding betekenen. Ik kijk er alvast naar uit”, besluit Jeroen Silverans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus