Basketbal LDP Donza

LDP Donza moet op zoek naar nieuwe voorzitter nu Jan Gesquière bij Basketbal Vlaanderen aan de slag gaat: “Wil dicht bij de mensen staan”

Afgelopen week werd Jan Gesquière, voorzitter bij LDP Donza, verkozen tot de nieuwe voorzitter van Basketbal Vlaanderen.© Geert De Rycke

Afgelopen week werd Jan Gesquière, voorzitter bij LDP Donza, verkozen tot de nieuwe voorzitter van Basketbal Vlaanderen, in opvolging van Kris Fels. We hadden een gesprek met de kersverse voorzitter die straks zijn mandaat bij LDP Donza wel zal doorgeven.

Johan Gaudissabois

LDP Donza moet straks dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. “Wij hebben een goede structuur en binnen onze Raad van Bestuur tellen we een aantal sterke figuren”, maakt Gesquière zich geen zorgen. “Een opvolger zal dus binnenkort worden aangeduid. Bij Basketbal Vlaanderen ben ik sinds juni 2022 al bestuurder. Ik wil er de nadruk op leggen dat ik niet wil breken met het verleden. Ook het verleden heeft zijn verdiensten. Ik wil in eerste instantie gaan luisteren bij alle stakeholders. Dat zou dus gaan over het management. Zeg maar het team van vijftien à twintig professionele medewerkers rond manager Koen Umans. Daarnaast zal ik ook gesprekken voeren met de clubs, trainers en scheidsrechters. Op basis van al die gesprekken wil ik iets voorbrengen waar iedereen zich goed bij voelt. Eerst de gesprekken en dan pas de initiatieven. Mijn stijl als voorzitter is om dicht bij de mensen te staan.”

Marketing

Gesquière wil het ook even hebben over de verminderende belangstelling waarmee de pers kijkt naar het basketbal. “Het moet zeker ook de bedoeling zijn om inzake marketing onze sport te revitaliseren. Het lijkt me duidelijk dat de visibiliteit naar omhoog moet. Er zal een plan worden gemaakt. Ik herhaal echter dat ik in eerste instantie een verbindende voorzitter wil zijn. Het beleidsplan dat hieruit naar voor zal komen is niet het plan Jan Gesquière, maar dat van alle stakeholders. Niet in het minst denk ik hierbij ook aan de overheid, die met subsidies ons kan ondersteunen”, besluit Gesquière.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus