Verpleegkoepel blaast twintig kaarsjes uit met podcast en benefiet

Een toegewijde Mederi-directeur Willy Vertongen met de affiche van het benefietevent in Aalst.© IF

Aalst -

De koepel van thuisverpleegkundigen Mederi, actief in heel Vlaanderen en Brussel en met hoofdzetel in de Drie Sleutelsstraat in Aalst, maakt een podcast ter gelegenheid van haar porseleinen jubileum. Tegelijk houdt ze een filmbenefiet op 23 maart bij Netwerk, en dat voor de getroffenen van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Leen De Smedt

Twintig jaar na de oprichting telt Mederi 1.500 gedreven en professionele ‘doeners’ in de zorg. Voor het grote feest op 25 mei trekt de koepel vanaf 15 maart al rond in de thuisverpleging en giet de interviews in de nieuwe podcastreeks De Kopgroep.

“Als we een duurzaam zorgsysteem willen uitbouwen, moeten we op zoek gaan naar hoe we onze zorgverleners optimaal kunnen ondersteunen en motiveren”, zegt communicatiecoördinator Elise Heyvaert. “En wie weet dat beter dan de zorgverleners zelf? We willen dan ook faciliteren dat hun verhalen kunnen gehoord worden.”

Op woensdag 22 maart kan je naar de documentairefilm Rebels komen kijken in Cinema Netwerk Aalst, voorlopig gehuisvest in het VTI aan de Sinte Annalaan. De ticketverkoop gaat integraal naar de actie van 12-12, met dank aan Netwerk. Op 15 maart nodigt Mederi ook alle aangesloten verpleegkundigen uit om naar een gesloten vertoning te komen kijken. Mederi financiert de voorstelling en doet zo nog een extra duit in het zakje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus