Speciale kaart geeft kansarme Pintenaars korting voor tal van activiteiten: “Hopelijk doen heel wat verenigingen mee”

© Stad Mechelen

De Pinte -

Kansarme Pintenaars kunnen vanaf 2024 gebruikmaken van de Uitpas om korting te krijgen voor sport-, jeugd- en culturele activiteiten. Samen met de zeven andere gemeenten van de cultuurregio Leie Schelde heeft De Pinte beslist mee te stappen in het systeem.

Sander Luyten

De Uitpas is een kaart die je voor 5 euro kan kopen en waarmee je punten spaart telkens wanneer je deelneemt aan een activiteit van een Uitpas-partner. Kansengroepen krijgen bovendien 80 procent korting op die sport-, jeugd- en culturele activiteiten. Met de gespaarde punten krijg je nadien kortingen, gratis tickets of andere cadeaus.

Heel wat steden en gemeenten, zoals Gent, nemen al deel aan het systeem en ook het bestuur van De Pinte stapt er nu in. Dat heeft het college onlangs beslist. De gemeente doet dat samen met de andere leden van de cultuurregio Leie Schelde: Deinze, Nazareth, Gavere, Kruisem, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm.

Volgend jaar pas

De Pinte is geen gemeente is met veel kansengroepen, maar dat vindt bevoegd schepen Willem Rombaut (CD&V) geen excuus: “Voor alle Pintenaars verlagen we de drempel om deel te nemen aan bepaalde activiteiten. Kansengroepen krijgen korting bijvoorbeeld voor sportkampen, lidgeld van sportclubs en jeugdverenigingen en culturele activiteiten zoals concerten. De afspraak met de andere leden van de cultuurregio is dat er een soort netwerk wordt opgericht voor kansengroepen.”

In De Pinte is de Uitpas te koop aan het loket van de dienst Vrije Tijd, maar dat is nog niet voor morgen. “Dit najaar starten de voorbereidingen”, zegt Rombaut. “Aanvankelijk zullen vooral gemeentelijke activiteiten gekoppeld worden aan de pas. Zodra er een akkoord is met de plaatselijke verenigingen, zullen die hopelijk in groten getale deel uit maken van het netwerk. Vanaf 2024 hoop ik dat we echt kunnen starten.”

INFO: www.uitpas.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus