Ongeneeslijk zieke Janis (22) ziet droom uitkomen dankzij Niels Destadsbader: “Een verjaardag om nooit te vergeten”

Janis beleefde een topdag toen hij zijn idool Niels Destadsbader ontmoette.© if

Kortrijk/Avelgem/Deerlijk/De Panne -

Het was zijn grootste verjaardagswens om Niels Destadsbader eens te ontmoeten, maar op zijn 22ste verjaardag lukte dat niet. Afgelopen weekend was het wel zover voor Janis De Zitter, die aan een levensbedreigende ziekte lijdt. En of de jongeman ervan genoten heeft. “Een verjaardag om nooit meer te vergeten.”

Kris Vanhee

Janis De Zitter (22) heeft een levensbedreigende ziekte en wellicht haalt hij zijn volgende verjaardag niet meer. Om hem een hart onder de riem te steken, vroeg zijn mama Annabel Fôret via sociale media om verjaardagskaartjes te sturen naar zijn studio in Kortrijk. Op zijn verjaardag zelf, op 14 maart, leverde de postbode zo’n 900 wensen af. Ondertussen zijn dat er al 1.500, en ze komen van overal, ook uit het buitenland. (Lees verder onder de video)

Niels wuifde nog even naar Janis na het optreden in De Panne -© Kris Vanhee

Toch had Janis nog enkele wensen. Karen Damen ontmoeten, was er één van. De voormalige K3-zangeres stuurde een filmpje om de jongen moed in te spreken. Verder wou Janis ook Niels Destadsbader zien. Die woont in zijn streek, op amper tien minuten van zijn huis. Via via bereikte die wens Deerlijkenaar Niels Destadsbader. Op de verjaardag van Janis kon de zanger en tv-presentator niet aanwezig zijn, maar afgelopen zaterdag maakte hij dat wel goed.

Wensambulance

“We konden naar een optreden van Niels gaan kijken in De Panne”, vertelt Janis’ mama Annabel. “Uiteindelijk hebben we Niels zelf naar het optreden kunnen brengen. De hele familie kon mee. Janis had eerst een superleuk gesprek met Niels, in het West-Vlaams. Hij voelde zich onmiddellijk op zijn gemak. Niels is een supertoffe kerel. Nadien mochten we naar de theatershow met z’n achten.”

LEES OOK. Ongeneeslijk zieke Janis (21) viert straks mogelijk zijn laatste verjaardag: “We hopen op een berg kaartjes”

Janis heeft uit volle borst meegezongen. Met de hulp van zijn mama kon hij meezwaaien met zijn armen. “Zo mooi van Niels dat hij zich na de show nog even omdraaide om te zwaaien naar onze topper, de duim omhoog stak en een zoen gooide”, aldus nog mama Annabel. (Lees verder onder de foto)

Niels Destadsbader (vooraan rechts) ging graag op de foto met Janis en zijn gezelschap.© if

“We waren er allemaal van gepakt en we willen Niels en zijn broer Kevin nog eens speciaal bedanken. Het was een verjaardag om te koesteren en nooit meer te vergeten. Zo’n mooie herinneringen, en vooral die lach van Janis, iedere keer opnieuw.”

LEES OOK. Een laatste verjaardag om nooit te vergeten: Janis (22) overstelpt met kaartjes én videoboodschap van Karen Damen

Op 7 april wacht Janis nog een vipbehandeling in het stadion van Club Brugge, zijn ploeg. Het is het vervolg van een verjaardag die meer bracht dan ooit gehoopt. Janis mocht intussen ook al meerijden met een Rally BMW van Blue Racing Team in Dadizele, wat hij ook “de max” vond.

De jongeman verblijft in Pamele op Dam 8 in Kortrijk. Alleen in het weekend gaat hij naar huis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus