Freerunninggroep Oedwai houdt opendeurdag in eigen trainingszaal in Hoboken: “Zowel jong als oud kan zich hier uitleven”

Opendeur bij Oedwai.© rr

Hoboken -

Van trampolines over plinten tot valmatten: freerunninggroep Oedwai, aangesloten bij STB Gymnastics, heeft eindelijk een eigen trainingszaal in de Blikfabriek in Hoboken. Een plek waar iedereen zich naar hartenlust kan uitleven. “Van de allerkleinsten tot gevorderden, we kunnen onze zaal ombouwen voor sporters van verschillende niveaus”, vertelt coach Tim Laukens.

Sonia De Bock

Van een raam naar een paal springen of verticaal tegen een muur lopen met behulp van een trampoline: freerunning is een sport waar je niet alleen veel lef voor moet hebben, maar ook het nodige materiaal om je tricks te kunnen oefenen en uitvoeren. De freerunninggroep Oedwai van STB Gymnastics heeft na lange verbouwingswerken eindelijk een eigen trainingszaal ingericht in de Blikfabriek in Hoboken om er zowel jong als oud te kunnen begeleiden. Om hun afgewerkte stuntzaal in de kijker te zetten, hield de club afgelopen weekend een opendeurdag, waarbij leden hun beste tricks kwamen demonstreren. 

“We zijn gedurende de kerstvakantie vorig jaar aan de inrichting begonnen en zijn de grote stukken in onze zaal beginnen afwerken”, vertelt coach en oprichter Tim Laukens. “We haalden inspiratie uit freerunningzalen in Denemarken, waarbij het materiaal vooral mobiel is en qua niveau aangepast kan worden. Zo kan je de zaal verbouwen om verschillende opstellingen samen te stellen en kan je bijvoorbeeld ook een plint in de hoogte verstellen. We hebben ons gefocust op het hoogste niveau, maar zowel jong als oud kan zich hier komen uitleven.”

(lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Binnen en buiten

Hoewel freerunning geen alom verspreide sport is, trekt de club toch al zo’n 200 deelnemers aan die op diverse locaties hun hobby uitoefenen. “Freerunning is geen sport waarvoor je elke week een aantal keer gaat trainen, maar is vooral seizoensgebonden”, legt Tim uit. “We merken dat we tijdens de winter plots een groep sporters zien verschijnen om binnen in onze zaal te trainen om vervolgens, als het weer buiten goed is, opnieuw naar andere locaties trekken. We werken dus met ‘vrije trainingen’, zodat jongeren mogen langskomen wanneer ze willen en de zaal zelfstandig kunnen gebruiken. Die aanpak slaat aan, we hopen zo meer mensen te kunnen bereiken.”

© rr

© rr

De freerunningclub in Hoboken kan eindelijk in hun eigen zaal tricks oefenen.© Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus