Spelkoffer op komst voor jongeren zonder én met beperking

Wendelien De Baere test de spelkoffer uit met enkele kinderen.© IF

AALTER -

Meer dan 12.000 euro: zoveel haalde vzw De Ouders via crowdfunding op voor hun belevingsspel ‘Expeditie Inclusief’. Eén van de trekkers achter het initiatief is Wendelien De Baere uit Aalter.

Erwin Mynsberghe

Een belevingsspel waarin kinderen met een mentale leeftijd van 6 tot 10 jaar samen kunnen ravotten: dat is het opzet van ‘Expeditie Inclusief’. Het gloednieuwe spel is een initiatief van vzw De Ouders, een organisatie van mama’s en papa’s van kinderen met een beperking.

“Wat begon als een wild idee van twee mama’s tijdens corona, groeide de voorbije jaren stelselmatig uit tot een spel met allerlei opdrachten die kinderen zonder beperking onderdompelen in de wereld van kinderen mét een beperking”, legt Wendelien uit. Zij is gekend van Aalternatief, een vzw die jongeren met een beperking een zinvolle dagbesteding bezorgt.

Crowdfunding

Om spelkoffers te maken die scholen, verenigingen en andere organisaties kunnen inzetten om inclusiever te werken, ging vzw De Ouders de voorbije weken op zoek naar vers geld via crowdfunding. Meer dan zeventig mensen deden een gift, samen goed voor 8.400 euro. Triodos Foundation, dat projecten ondersteunt die anders uit de boot vallen omdat ze te klein zijn, paste nog eens 3.600 euro bij.

“De Leuvense vzw De Aanstokerij zal de komende maanden alle items kunnen maken die nodig zijn om een dertigtal spelkoffers te vullen. Maar daarna willen we met ‘Expeditie Inclusief’ ook de rest van Vlaanderen en Brussel veroveren. Jeugdbewegingen, families, buurtfeesten, klassen, kortom voor iedereen die het wil spelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus