Gekend in half Europa, nu ook veroordeeld voor gestolen smartphones in Kortrijkse uitgaansbuurt

© Shutterstock

KORTRIJK -

Een jongeman uit Algerije krijgt veertien maanden cel voor de diefstal van twee smartphones in de Kortrijkse uitgaansbuurt. De diefstal van een derde smartphone en enkele dure merkjassen kon het gerecht niet hard maken. De jongeman heeft wel een uitgebreid internationaal strafblad.

Jonathan Folens

Hicham K. stak enige tijd geleden in Spanje de grens over naar Europa en zwerft sindsdien rond in verschillende landen. Zowel zijn ware naam als zijn leeftijd zijn twijfelachtig, maar zijn vingerafdrukken zijn gekend in Spanje, Nederland, Duitsland, Frankrijk en nu ook België.

Na zijn arrestatie hier beweerde hij minderjarig te zijn, maar een botscan bewees het tegendeel. “Het is duidelijk dat de beklaagde overal in Europa feiten pleegt”, aldus de procureur op het proces.

Camerabeelden

In de nacht van 20 op 21 december 2022 was op camerabeelden te zien hoe K. meerdere cafés in Kortrijk binnen en buiten ging, geregeld met iets in zijn handen. Hij werd verdacht van de diefstal van drie smartphones maar werd voor een vrijgesproken omdat die later teruggebracht werden naar het café.

Toen de politie hem die avond aantrof in het station, had hij ook zes dure merkjassen in verschillende maten bij, maar ook hier was geen hard bewijs voor diefstal. K. mag na zijn voorhechtenis de cel verlaten en moet alleen 800 euro boete betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus