Elise (28) pimpt kantoorruimtes met The Moodshop: “Grijze muren, dat prikkelt niet”

Elise pimpt kantoren en thuisbureaus met kleurrijke decoratiestukken.© dkr

Deinze -

Goed werk begint bij een gezellige werkplek en dat weet Elise Van Hoecke (28) uit Gottem als geen ander. Na vijf jaar als zelfstandige copywriter en vertaler opende ze Moodshop in HUP/HUB in de Tolpoortstraat. De zaak specialiseert zich in kleurrijke, stijlvolle bureaudecoratie. “Als creatief persoon krijg ik meer rust in een omgeving die bij me past.”

Ruben De Keyzer

Elise verkoopt haar kantoorwaren zowel aan bedrijven als particulieren. “Ik hou zelf van kleurrijke decoratie, maar dat vond ik maar moeilijk in de reguliere kantoorwinkels”, zegt ze. “Dus heb ik besloten er zelf een zaak in te beginnen. Mijn kantoor moet een plek zijn waar ik me goed voel en dat geldt voor veel mensen. Ik heb als copywriter bij diverse bedrijven gewerkt en ik voelde heel erg welke impact de gezelligheid van een kantoor op de werknemers had. Grijze muren, dat prikkelt niet om te schrijven.”

Creatieve omgeving

Een jaar geleden startte ze haar webwinkel op. De zaken gingen goed, maar ze droomde van een fysieke winkel. Tijdens het kerstshoppen stootte ze op HUP/HUB. “Ik ben erg goed ontvangen door de andere handelaars”, zegt ze. “Ik vind het leuk om omringd te worden door andere creatievelingen en ondernemers. We leren veel van elkaar. Wanneer ik mijn webshop begon, werkte ik vooral met groothandelaren, maar ik wil meer lokale mensen betrekken in mijn concept. Ik heb al kaarsenhouders van een Gentse maker en wil binnenkort ook kaartjes en notitieboekjes aanbieden van een ontwerper uit Kortrijk.”

De fysieke winkel is voor Elise een welkome toevoeging. “Ik hou van schrijven en vertalen, maar ik werk vaak alleen”, zegt ze. “Daarom vind ik de interactie met klanten zo genieten. Ook voor hen is het leuker om mijn spulletjes eens in het echt te zien. Maar mijn webshop blijft bestaan.”

www.themoodshop.store

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus