Kiezen maar: online inschrijvingen voor eerste jaar middelbaar gaan van start

© ID/ Lieven Van Assche

Gent -

De online inschrijvingen voor alle middelbare scholen in Gent, Evergem, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke en Zelzate zijn maandag van start gegaan. Tot 21 april kunnen ouders hun scholen van voorkeur doorgeven.

Simon Dekaezemaker

Het centraal online aanmeldingssysteem werd enkele jaren geleden ingevoerd om chaos en kampeertoestanden te vermijden. Van maandag 27 maart tot en met 21 april om 12 uur kunnen ouders hun kinderen inschrijven voor secundaire scholen in de gemeenten in Gent en omstreken.

Het maakt niet uit wanneer je aanmeldt, zolang het in die periode gebeurt. Het is belangrijk om je kind voor meerdere scholen aan te melden. Zet de scholen ook in volgorde van je voorkeur en begin met je eerste keuze. Wie een broer of zus op die school heeft, kan daarvoor voorrang aanvragen.

Op 12 mei krijg je via een e-mail te horen of je kind in je favoriete school terechtkan. Vanaf 16 mei kan je dan echt inschrijven op deze school en dat tot 12 juni. Kinderen die niet aangemeld werden, kunnen zich vanaf 16 mei inschrijven in de scholen, maar veel plaatsen zijn dan natuurlijk al bezet.

Meer informatie en inschrijven via de website www.meldjeaansecundair.stad.gent/