Veertiger wellicht overleden na tragische val in beek: “Het is daar zo donker”

Levenloos lichaam aangetroffen in gracht.© DVP

Balegem/Oosterzele -

Maandagochtend werd in de Molenbeek ter hoogte van Gootje in het centrum van Balegem (Oosterzele) het levenloze lichaam van veertiger Tom V. gevonden. De man woont in de buurt en zou om het leven gekomen zijn na een tragische val.

Pieter De Valkenaere

Het lichaam werd ’s morgens aangetroffen door een toevallige passant die zich vlak bij de Molenbeek uit de wind zette om een sigaret op te steken. Hij verwittigde zijn stiefmoeder, die op haar beurt de hulpdiensten verwittigde. “Aan de manier waarop hij daar lag, werd onmiddellijk duidelijk dat hij overleden was”, aldus de vrouw.

Het onderzoek naar de precieze oorzaak en de omstandigheden van het overlijden is in handen van het parket dat hierover nog niet heeft gecommuniceerd. In de loop van de voormiddag kwamen ploegen van het gerechtelijk lab ter plaatse voor een sporenonderzoek en daarna werd het lichaam door duikers van de brandweer uit het water gehaald. (Lees verder onder de foto)

Het slachtoffer viel in de Molenbeek ter hoogte van Gootje.© dvp

Vervolgens werd het lichaam onderzocht door een wetsdokter. Over zijn bevindingen en die van het gerechtelijk lab is nog niets bekend, maar het heeft er alle schijn van dat de man het slachtoffer is geworden van een tragisch ongeval en er dus geen kwaad opzet in het spel was.

Vertrokken uit café

Ondertussen raakte wel bekend dat het slachtoffer Tom V. is, een veertiger uit de wijk vlakbij. Hij werd zondag het laatst gezien in café De Kring in Gootje waar hij een vaste klant was. Hij was alleenstaand, maar zou wel voor zijn hulpbehoevende broer zorgen. Vrienden roken onraad toen ze ’s morgens nog in de buurt zijn auto zagen staan nadat hij ’s avonds uit het café was vertrokken.

“Hij is hier rond 23 uur ’s avonds vertrokken”, vertelt de zaakvoerder van café De Kring Peter, die Tom kende als een minzame man. “Hij was een van onze vaste klanten en door iedereen graag gezien. Ik vrees dat hij in het water gesukkeld is toen hij misschien snel nog wou plassen voor hij in zijn auto zou stappen en naar huis rijden. Nu er zo weinig openbare verlichting meer is, is het daar in de buurt van de parking ook zo donker.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen