Bestuurder met rijverbod tot begin 2026 beweert dat rijbewijs thuis ligt

Een bestuurder probeerde de politie met een smoes om de tuin te leiden, maar ze werkte niet.© Tom Palmaers

Mechelen -

Toen een bestuurder bij een politiecontrole in Mechelen zijn rijbewijs moest tonen, beweerde de man dat het nog thuis zou liggen. Thuis bleek in dit geval de politierechtbank te zijn.

De politiezone Rivierenland controleerde het voorbije weekend meer dan zeshonderd bestuurders op rijden onder invloed van alcohol of drugs. Tijdens zo’n controle probeerde een man een politieagent wijs te maken dat zijn rijbewijs nog thuis lag.

LEES OOK. Man die nooit zijn rijbewijs behaalde, betrapt op rijden onder invloed: “Hij erkende twee joints te hebben gerookt”

“Bij nazicht van onze bestanden bleek dat de betrokkene zijn rijbewijs bij de politierechtbank ligt”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Rivierenland. Tot eind januari 2026 mag de man helemaal niet achter een stuur zitten, want tot dan loopt zijn rijverbod. “Ook de auto die hij bestuurde, niet zijn eigendom, hebben we geïmmobiliseerd”, vertelt de eerste hoofdinspecteur.

Twee andere bestuurders werden betrapt omdat ze rondreden met een voorlopig rijbewijs categorie B, maar dat mag helemaal niet tijdens een weekendnacht. Twee fietsers hebben van de politie een boete gekregen omdat ze op weg waren zonder verlichting. Ze kregen van de politie een set fietslichtjes cadeau, zodat ze hun weg veilig konden voortzetten. (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus