Gilles Roosen bevrijdt Vissenaken met heerlijk doelpunt: “Nog twee overwinningen van de titel verwijderd”

Gilles Roosen was met een knap afstandsschot beslissend voor Vissenaken.© Guy Meurs

Crossing Vissenaken is nog twee overwinningen verwijderd van de titel. Zaterdagavond stuurde de ploeg Glabbeek met de kleinste score huiswaarts. Uitblinker was centrale verdediger Gilles Roosen die met een knap afstandsschot beslissend was.

René Beelen

Coach Kris Deldime kon niet rekenen op Michael Steveny, Liam Vandekerckhove, Brandon Wanyberg en Steve Klompkes. De coach stelt vast dat de scoremachine sinds enkele weken wat hapert. Topschutter Nicolas Lenini en Sanne Oliviers kregen de bal vanop de stip zelfs niet tegen de netten. Gelukkig was er talent Gilles Roosen die defensief goed werk leverde en twintig minuten voor tijd voor de bevrijding zorgde. Crossing maakt minder doelpunten, maar incasseert ook weinig goals. Al vijfmaal op rij kwam doelman Ruben François met een clean sheet weg.

Uitgebalanceerde ploeg

Man van de match was Gilles Roosen, pas 21 en het afgelopen seizoen nog aan de slag bij Houtem-Oplinter in eerste provinciale. “We hebben het al enkele wedstrijden moeilijker”, oordeel Gilles Roosen. “Als geviseerde ploeg komt de tegenstander gewoonlijk defensief voor de dag en loert op de tegenaanval. Dat was ook nu zo. We lieten twee strafschoppen onbenut en creëerden ook voldoende kansen om een kloof te slaan. Maar het bleef ook opletten voor de counters. En we kwamen goed weg toen een vrije trap op de dwarslat ketste. Bovendien staat in mijn rug een uitstekende en betrouwbare keeper Ruben François en dat is een voordeel voor de verdedigers.”

“We hebben een goed uitgebalanceerde ploeg die met één been al in tweede staat. We verloren de topper van Boutersem, maar die enige nederlaag had geen invloed. We herpakten ons schitterend. Dit elftal, een mix van oud en jong, zou ook probleemloos in een reeks hoger kunnen meedraaien. De sfeer is uitstekend. Het kan ook niet anders, want na de wedstrijden breekt telkens een feestje los. Ik beleef hier plezier en hoewel dat ik stappen terugzette was dit een goede transfer. Mijn schoonvader Kris is hier de coach en de accommodaties zijn schitterend. Bovendien werkt het bestuur heel goed en is alles tot in de puntjes geregeld.”

“Uitkijken wat het straks in tweede zal worden. Ik denk dat Crossing nog wil doorgroeien, allicht naar de hoogste provinciale reeks. Het bestuur gelooft erin. Alles is hier trouwens aanwezig om die ambitie waar te maken. Ze loopt hand in hand met mijn ambitie. Ook ik wil graag in een reeks spelen waarin er beter wordt gevoetbald. In derde provinciale vindt men het betere voetbal enkel terug in de ploegen uit de top vijf.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus