Aannemer legt komende maanden riolering en onderlaag van Sint-Martensstraat tot Hutte: “Hinder blijft nog tijdje duren”

Schepen van Openbare Werken Sabine Hoeckman (Open VLD) volgt de werken aan de N48 op de voet op.© edp

Opbrakel -

Het verkeer kan opnieuw van aan het Rondplein tot Opbrakel langs de Ronsesestraat (N48). Fase drie van de vernieuwingswerken en de aanleg van dubbele riolering is afgewerkt. Fase vier van vijf is begonnen.

Eric De Pessemier

Vorige week startte de voorlaatste fase van de werken aan de Ronsesestraat. “Het verkeer kan vanuit Nederbrakel de gewestweg tot aan de Sint-Martensstraat al gebruiken”, zegt schepen van Openbare Werken Sabine Hoeckman (Open VLD). “Nu volgt het traject van aan de Sint-Martensstraat over Boekkouter tot aan Hutte, het kruispunt Hutte niet inbegrepen.”

“In eerste instantie legt de aannemer nu de riolering aan. Vanaf begin april krijgt de straat een onderlaag en plaatst de aannemer betongreppels van aan de Sint-Martensstraat tot voorbij Riebeke. Het plaatsen van de riolering van voorbij het kruispunt Riebeke tot Hutte zal tot eind juni duren. Tegelijk zal de aannemer de rioleringswerken starten voorbij Hutte tot aan de grens met het Waals Gewest. Het is de bedoeling om tegen het bouwverlof met deze fases volledig klaar te zijn.”

Hinder blijft

“De aannemer zal de straat in eerste instantie afwerken tot aan de onderlaag. Daarna volgen in diezelfde fase de zijbermen met de fietspaden en het aanwerken van de zijbermen tot aan de rooilijn. De hinder voor de bewoners blijft met andere woorden ook nog aanhouden na de aanleg van de onderlaag.”

“Als de aannemer op schema blijft, dan start hij vanaf augustus met de riolering, fietspaden en asfalt in het deel van de weg dat is opengebleven tussen halfweg Boekkouter en kruispunt Hutte. Dit natuurlijk onder voorbehoud, want met wegenwerken kan de planning wekelijks of zelfs halfwekelijks veranderen door allerlei onvoorziene omstandigheden”, besluit schepen Hoeckman.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus