Weg urenlang afgesloten na frontale botsing in beruchte bocht, 25-jarige vrouw gewond: “Omstandigheden worden onderzocht”

© jve

Zuienkerke/De Haan -

Een 25-jarige vrouw raakte maandagochtend gewond na een zwaar ongeval op de Brugse Baan ter hoogte van Houtave. Het ging om een frontale botsing met een tegenligger. De weg werd urenlang afgesloten. “Het slachtoffer werd met een hoofdwonde overgebracht naar het ziekenhuis”, zegt Jan Maertens van de lokale politie.

Junior Verbeeke

Het ongeval gebeurde omstreeks 7.30 uur op de Brugse Baan ter hoogte van Houtave, en dat op de grens met het grondgebied van Zuienkerke en De Haan. De hulpdiensten moesten uitrukken voor een frontale botsing in een beruchte bocht.

“Er bleken drie verschillende wagens betrokken bij het ongeval”, aldus Jan Maertens, commissaris bij de lokale politie Blankenberge/Zuienkerke. “Twee auto’s raakten betrokken in een botsing, een derde wagen ving brokstukken op, maar was niet rechtstreeks betrokken bij het ongeval.”

Slachtoffer aanspreekbaar

De wagen met het 25-jarige slachtoffer reed in de richting van Brugge. “Het is onduidelijk hoe de botsing is kunnen gebeuren. Die omstandigheden worden nog onderzocht”, aldus Maertens. De weg tussen Houtave en rotonde Vijfwege (De Haan) werd volledig afgesloten. Er werd voorzien in een omleiding voor het gemotoriseerd verkeer. (Lees verder onder de foto)

© jve

“Het gaat om een smal stuk. Om de ruimingswerken en de nodige onderzoeksdaden vlot te laten verlopen, was het beter om de weg tijdelijk af te sluiten”, zegt Maertens. Op de weg lagen ook heel wat kleinere brokstukken. Uiteindelijk werd de baan iets na 10 uur opnieuw vrijgegeven.

Het slachtoffer werd met een ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge. Zij ontsnapte aan erger, gezien de omstandigheden en de schade aan haar voertuig. Ter plaatse bleek ze bij bewustzijn en aanspreekbaar. “Ze werd met een hoofdwonde overgebracht naar het ziekenhuis”, geeft Maertens nog mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus