Operatie en geen GP van Argentinië voor Marc Marquez na zware crash in Portugal

© EPA-EFE

Marc Marquez ontbreekt komend weekend in de Grote Prijs MotoGP van Argentinië. De Spanjaard van Honda heeft zondag een operatie aan zijn rechterhand moeten ondergaan, om een breuk in zijn duim te herstellen. Marquez liep die blessure zondag op tijdens de openingsrace van het seizoen in Portugal.

Maarten DelvauxBron: BELGA

De achtvoudig wereldkampioen (waarvan zes keer in de MotoGP) startte op het circuit van Portimão vanop de pole, maar kwam slecht weg en viel terug naar de vierde plaats. In een poging verloren terrein goed te maken, reed Marquez de Portugees Miguel Oliveira (Aprilia-RNF) onderuit. Beide coureurs moesten opgeven.

Marquez kreeg een milde straf van de wedstrijdleiding. Hij zou in Argentinië in twee ronden een extra lus hebben moeten rijden. De val bleek echter ook voor fysieke schade te hebben gezorgd. Het Honda-team meldde maandag dat Marquez de tweede race van het seizoen zal moeten overslaan.

De Spanjaard brak begin 2020 zijn arm door een val en werd sindsdien daar al vier keer aan geopereerd. De dertigjarige Marquez speelde de afgelopen twee seizoenen geen rol van betekenis in het kampioenschap.

De overwinning zondag in Portimão was voor de Italiaanse wereldkampioen Francesco Bagnaia (Ducati).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen