Putse volleybaldames promoveren na ongeslagen seizoen: “Plezier en vriendschap op de eerste plaats”

De Putse volleybaldames kroonden zich na hun laatste wedstrijd van het seizoen officieel tot kampioen.© rr

Putte -

Mathematisch waren ze al enkele weken zeker van hun eindoverwinning, maar sinds zondag zijn de Putse Volleybaldames ook officieel kampioen in de derde klasse van de recreatieve volleybalcompetitie van Sporta Antwerpen KWB. Voor het eerst in meer dan tien jaar maakt de damesploeg promotie naar de tweede klasse van de competitie.

Kristof Van Rompaey

Een bijzonder feest voor de Putse volleybalclub, want in tegenstelling tot de nummers twee en drie in het klassement, lieten de Putse dames het afgelopen seizoen geen enkele steek vallen. Op elk van de twintig wedstrijddagen stapten ze als winnaar van het veld.

Die verpletterende zege hebben ze volgens speelster Kimberly Jacobs niet alleen te danken aan hun individuele talenten, maar vooral aan hun sterke band als team. “Plezier en vriendschap komen bij ons altijd op de eerste plaats”, zegt ze. “Maar nadat we vorig jaar op één puntje van de tweede plaats strandden, en dus net naast een ticket voor de tweede klasse grepen, was de strijdlust extra groot.”

Samen met een vaste schare trouwe supporters sloten de dames zondag in de sporthal van Putte hun seizoen af met een 3-0-overwinning tegen hekkensluiter Bonheiden BOVO. Vanaf september mogen ze zich bewijzen in de tweede klasse. “Enthousiaste sporters die een nieuwe uitdaging zoeken, zijn meer dan welkom om een trainingen bij te wonen”, meldt de club. “Zowel de dames- als de herenploeg trainen nog tot eind april iedere donderdagavond in sporthal Klein Boom in Putte.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus