Basketbal  Silver League  Circus Brussels

Terry Deroover breekt de ban met Brussels en wordt technisch directeur van de jongerenschool

Terry Deroover, hier in actie tegen Amsterdam, brak de ban met Brussels en wordt tevens technisch directeur van de jongerenschool.© Kms

Brussels heeft eindelijk zijn eerste overwinning te pakken, al liep dat niet van een leien dakje. Aanvoerder Terry Deroover leek met Brussels even de rode lantaarn op te peuzelen, maar finaal diende hij alle zeilen bij te zetten en weerklonk het slotsignaal als een bevrijding.

Wim Redant

Terry Deroover genoot met volle teugen van de zinderende ambiance in Neder-Over-Heembeek waar de sporthal nog eens lekker vol stroomde. “De club bouwde een evenement rond de clash tussen de twee teams uit de hoofdstad. Dat bracht veel volk op de been. Het werd een vreemde wedstrijd. We liepen op een bepaald ogenblik twintig punten uit, maar Brussels is een ploeg die niet meer gewend is om te winnen. Toen Amsterdam aan zijn achterstand knaagde, sloop er onrust in onze gelederen. Noem het gerust de angst om een wedstrijd te winnen. Gelukkig hebben we onze eerste zege te pakken in de Silver League. Dinsdag trekken we al naar de Basket Academie Limburg in Weert waar we een verlengstuk proberen te breien.”

Zonder Louis Hazard

Brussels moest aan de bak zonder de geblesseerde Louis Hazard zodat de spoeling dun werd. “Hopelijk sluit Hazard dinsdag al opnieuw aan. Vergeet niet dat onze topschutter Ferdinand Zylka naar Antwerp Giants vertrok en niet vervangen werd. Eerder vertrok ook Skipper-Brown zodat we in feite zonder echte pivot spelen. Met een uitgedunde kern rest de coach niet gek veel mogelijkheden wanneer een wedstrijd naar de verkeerde kant dreigt te kantelen. We maken er de resterende wedstrijd nog het beste van. Voor onze buitenlanders is het toch ook belangrijk dat ze met degelijke statistieken kunnen pronken wanneer ze de transfermarkt opgaan.”

Deroover brak de ban met Brussels en wordt tevens technisch directeur van de jongerenschool. “Ik lig nog een jaar onder contract. Volgend seizoen kondigen zich ongetwijfeld vele vernieuwingen aan. Over de komst van Serge Crèvecoeur leg ik voorlopig liever geen verklaringen af uit respect voor huidig coach Jean-Marc Jaumin en manager Nikkel Kebsi die zich op het huidige seizoen focussen en daar alle respect voor verdienen. Als Technisch Directeur van de jongerenschool wil ik mijn steentje bijdragen. Ik werk graag met jongeren. Ze zorgen ook voor ambiance wanneer ze bij onze thuiswedstrijden aanwezig tekenen. We moeten nu de focus leggen op het lopende seizoen en nog zo veel mogelijk wedstrijden winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus