Voetbal  2de Provinciale B   KVV Laarne-Kalken-KSV Geraardsbergen 3-2

KVV Laarne-Kalken blijft in het spoor van de leider na zege tegen KSV Geraardsbergen: “Voelen totaal geen druk”

Quinten Van Wayenbergh speelt de bal voorbij KSV Geraardsbergen-speler Nick Van Acoleyen.© Geert De Rycke

Promovendus KVV Laarne-Kalken heeft zijn revanche beet na de zware 4-1-nederlaag in de heenronde tegen KSV Geraardsbergen. De fusieclub trok in een evenwichtige wedstrijd het laken naar zich toe en blijft titelkandidaat met slechts drie punten achterstand op leider Standaard Denderleeuw.

Wim Redant

Na een mooie actie van De Ridder opende Pauwels achter het steunbeen de score met een prinsheerlijke goal. Na contact tussen Van Laethem en De Ridder ging de bal op de stip en Pauwels kweet zich feilloos van zijn taak. Machtelinckx draaide zich knap vrij in de grote rechthoek en de Geraardsbergse aanvoerder zorgde voor de aansluitingstreffer. Na rust nam Van De Wiele op de rand van de zestien Machtelinckx in de tang en Van Acoleyen zette de elfmeter om. De Ridder legde de wedstrijd in een beslissende plooi. Pauwels, Vereecken en Spruyt flirtten met een vierde thuistreffer, maar Van Acoleyen zag in de slotfase de gelijkmaker ook nog van de lijn gekeerd.

Nick Van Acoleyen keerde met Geraardsbergen terug huiswaarts met een tussentijds rapport van nul op twaalf. “In een evenwichtige wedstrijd toonde Geraardsbergen zich de betere ploeg. We domineerden de wedstrijd, maar creëerden wel te weinig kansen. Bij de laatste pass ontbrak het ons aan precisie. Laarne-Kalken toonde zich efficiënter. Bij 2-2 zetten we druk, maar we werden koud gepakt op een verre inworp. Na een nul op twaalf moeten we ons nog reppen voor de eindronde. Onze concurrenten FC Edeboys en KVV Schelde beten gelukkig ook in het zand zodat we ons lot gelukkig wel in eigen handen houden.”

Kleur bekennen

Wesley Van Audenaerde probeert al een heel seizoen de druk af te houden, maar na 26 speeldagen moet de coach wel stilaan kleur bekennen in het titeldebat, waar Laarne-Kalken nog de enige resterende titelrivaal is van leider Standaard Denderleeuw. “We tellen negen punten voorsprong op de achtervolgers en weten ons dus stilaan verzekerd van een eindrondeticket. Met het oog op de titelstrijd voelen we totaal geen druk. De ambiance in de groep is geweldig. We trekken zondag naar Houtem, dat vorige week Denderleeuw vloerde. We moeten het rooien zonder Jens Van De Wiele die zijn derde gele kaart incasseerde.”

Lowiek Pauwels was matchwinnaar met twee goals. “Geraardsbergen combineerde beter, maar wij versierden de beste kansen in een evenwichtige wedstrijd. De titel zou mooi zijn, maar wordt moeilijk. Denderleeuw telt drie punten voorsprong, maar telt ook een beter doelsaldo waardoor we in feite vier punten moeten inhalen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus