voetbal 4de provinciale e Wezemaal B-Wijgmaal B 0-1

Olympia Wijgmaal B met vader en zoon Sellekaerts vieren titel bij Wezemaal B: “We bewijzen het nut van de Wijgmaalse jeugdopleiding”

Het jonge team van Wijgmaal B speelde kampioen op het veld van Wezemaal en zette hun feestje verder in de eigen kantine.© Vel

Wezemaal -

Olympia Wijgmaal B haalde het met het kleinste verschil op bezoek bij Rapide Wezemaal B. Het werd na amper enkele minuten 0-1 via bezoeker Bergiers en zo bleef het ook. Ze kunnen niet meer ingehaald worden door tweede KFC Werchter, het enige team dat hen hun enige competitienederlaag toebracht.

Stefan Van de Weyer

Na afloop van de spannende 90 minuten enkel opgeluchte gezichten bij Wijgmaal B. Spits Kellen en vader/trainer Ingo Sellekaerts waren blij met de terechte titel. “Het veld lag er moeilijk bij, daardoor kwam de laatste pass er niet uit. We wonnen terecht, de 0-2 zat er eerder in dan de 1-1. Het was plezant, we bleven nog wat hangen op Wezemaal om de titel te vieren, maar trokken finaal nog naar de eigen kantine in Wijgmaal”, wist Kellen. “We werden terecht kampioen maar ik had het dit seizoen twee keer moeilijk. Toen we tegen Langdorp in de slotseconde hun 4-4 moesten slikken en ons 0-1-thuisverlies tegen Werchter”, wist de jonge aanvaller die 12 keer scoorde op 22 duels.

Vader Ingo toonde zich eens zo tevreden. “We hadden het niet makkelijk. De 0-1 viel snel, het was wachten op de 0-2 om de match te beslissen, maar die viel niet. We speelden terecht kampioen, we kregen al gelukwensen toegestuurd van de trainers van tweede Werchter en derde RWL Sport B, dat vind ik knap. Uiteindelijk speel je met een jong team en zo bewijs je ook het nut van de Wijgmaalse jeugdopleiding. Ze leerden veel door vrijdagavond mee te spelen met de nationale reserven, we konden ook de slechte reputatie van een B-team in vierde provinciale wegwissen. We stelden in totaal 39 spelers op in deze competitie, de jongste was er 16, de oudste 21. Hopelijk kunnen we volgende speeldag thuis tegen Langdorp nog eens vieren”, reageerde Sellekaerts senior.

Wezemaal B sportieve verliezer

Ook bij Rapide Wezemaal B vonden ze de titel terecht. “Ze zijn een meer dan terechte kampioen. Wij misten zoveel spelers dat we enkel konden verdedigen. Ze kregen veel kansen, maar geen echt open kansen. Wij zijn niet over de helft geweest omdat ze zo sterk waren. Alle lof voor hen. De beste ploeg speelde kampioen, dik verdiend, zonder twijfel”, wist Wezemaal B-trainer Denis Bosny.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus