Nijlen nog niet zeker van behoud na nipte nederlaag: “Maar één helft was op niveau”

De gelijkmaker van Stef Bruyninckx (archief) leverde uiteindelijk geen punten op.© Mpics

Na een wedstrijd met twee gezichten bleef Nijlen zaterdagavond ontgoocheld en punteloos achter. Door de 1-2 nederlaag tegen Wellen is het nog niet helemaal gered en blijft het toch nog bang achterom kijken. “Eén helft op niveau spelen is te weinig om punten te pakken”, was trainer Sam Vermeulen teleurgesteld na afloop.

Gino Van Looy

In de eerste helft viel er niet veel te beleven. De thuisploeg kroop heel ver achteruit en zorgde niet voor de minste dreiging. Maar ook Wellen deed niet veel met het balbezit tot het net voor rust na een actie op links op voorsprong kwam. “Onze eerste helft was echt slecht”, aldus coach Vermeulen. “We speelden precies met een ei in onze broek. Er was te weinig grinta en drive. Dat heb ik ook onder de rust gezegd, want de tweede helft moest echt beter.” De spelers leken de boodschap begrepen te hebben en na een mooie dubbelpass kon Stef Bruyninckx de gelijkmaker scoren. “We wisten dat onze eerste helft niet goed was”, aldus de doelpuntenmaker. “De tweede helft begonnen we feller en we maakten verdiend gelijk. We lagen toen zeker niet onder en we wilden zeker de drie punten pakken.”

Discutabel winnend doelpunt

Maar zo ver kwam het niet want na een discutabele fase mocht Wellen doorgaan en kon het de 1-2 scoren. “Ik vond het een rare fase”, zegt Vermeulen. “De speler kopt tegen zijn eigen hand en geeft dan die dieptepass. Ik hoor de scheidsrechter zeggen dat hij voordeel geeft, maar ik vraag me af voor wie. bij ons blijven er enkelen staan omdat ze denken dat hij gaat fluiten en dan loop je opnieuw achter de feiten. We hebben daarna nog kansen gehad, maar de paal, de lat en de doelman stonden in de weg. Dat heb je natuurlijk als je onderaan staat, dan zit het niet mee. Maar ik ben vooral ontgoocheld dat we maar een helft op niveau gespeeld hebben, dat is te weinig om een punt te kunnen pakken. De tweede helft hebben we laten zien dat we het kunnen. Na het gelijkspel op Wezel dacht ik dat er wel vertrouwen was, maar we zijn te angstig begonnen. Volgende week moeten we naar Termien, ook een ploeg uit de top van het klassement. Maar dat hoeft niet altijd een nadeel te zijn, hebben we vorige week gezien.” Bruyninckx was na afloop ook ontgoocheld. “Dat mag je wel zeggen. De tweede helft vind ik dat we wel een punt verdiend hadden, maar het zat niet echt mee. Zelfs met een punt was ik nog tevreden geweest, maar het bleef bij een 1-2 nederlaag. Maar we weten wat we moeten doen en dat is knokken tot de laatste speeldag.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus