Voetbal 2de afdeling VV A KVV Zelzate - KSC Lokeren-Temse: 0-4

KSC Lokeren-Temse demonstreert op KVV Zelzate: “Nog twee keer winnen en titel is binnen”

Toon Janssen en Alexander Maes belagen Zelzate-speler Jules Flamant.© Marc Van Hecke

Met nog zes wedstrijden te spelen is de titel zo goed als binnen voor KSC Lokeren-Temse. De Waaslanders gingen in Zelzate makkelijk winnen en dichtste achtervolgers Sparta Petegem, Jong Cercle en SV Oostkamp lieten alweer punten liggen. Vijf achtervolgers staan nu naast elkaar op de tweede plaats en hebben met 46 punten veertien punten minder dan de soevereine leider.

Als Lokeren-Temse volgende zaterdag in het eigen Daknamstadion ook Eendracht Aalst opzij kan zetten en alle achtervolgers niet kunnen winnen, dan mag het al vieren. “Daar gaan we niet van uit”, laat communicatieman Dirk Bossers weten. “Laat ons de champagne al bestellen, maar ik denk dat we pas ten vroegste op het veld van KSV Oudenaarde de flessen kunnen ontkurken.”

Lokeren-Temse liet er in een doorweekt Zelzate, waar de thuisploeg met een fel gehavend elftal aan de aftrap stond, geen gras over groeien. Gesteund door meer dan zevenhonderd meegereisde fans (er waren ruim duizend toeschouwers aanwezig) opende Boulaouali op aangeven van Van Walle na amper acht minuten al de score. Het was het begin van een hele match eenrichtingsvoetbal, waarin Vermeiren en Van Moerzeke nog in het eerste halfuur de 0-2 aan de voet hadden. Pas in het derde kwartier kon ook Zelzate via Djadi en Zwart, die even later gekwetst uitviel, nog dreigen.

Een vroeg doelpunt van Van Moerzeke, op aangeven van Maes, mepte de thuisploeg kort na de rust definitief tegen het canvas. Toen de jarige Maes ook de derde treffer aanbood aan de Lokerse topschutter en Vermeiren, op aangeven van Van Walle, de 0-4 op het bord bracht, was de revanche voor de 1-3-thuisnederlaag op Daknam een feit.

Unieke ervaring voor massa volk

Bij de thuisploeg had coach Gino Pauwels vooraf al aangegeven dat hij zich niet zou wegsteken achter de vele afwezigen. “Ik had mijn jonge gasten vooraf opgedragen dat ze vooral moesten genieten. Dit was voor ons op vele vlakke een unieke ervaring. Een massa volk, een onuitgegeven opstelling en een Lokeren-Temse dat in uitstekende vorm steekt. Jammer dat we op enkele cruciale momenten net voor rust de kansen om onszelf weer in de wedstrijd te brengen lieten liggen.”

Lokeren-Temse-trainer Hans Cornelis was tevreden. “Dit was geen makkelijke verplaatsing. De heenwedstrijd zijn we niet vergeten. Daarom hadden we deze partij ook heel goed voorbereid en hadden we niets aan het toeval overgelaten, maar het liep zoals gepland. Ik moest niets bijsturen. Als we nog twee keer winnen, is de titel binnen. We moeten de concentratie dus aanhouden, maar ik ben inderdaad een tevreden trainer. Als je ziet hoe de supporters ons hier in barre weersomstandigheden ook weer kwamen steunen, dan kan je enkel maar genieten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus