Thuisrijder Tijl Pauwels komt niet verder dan een zevende plek: “Eigenlijk zat er meer in”

Favoriet Rutger Wouters mocht het zegegebaar maken.© gmd

Rutger Wouters won zondag in barre weersomstandigheden de wedstrijd voor elite zonder contract en beloften te Meer. In tegenstelling tot een pak renners wisten thuisrijders Tijl Pauwels (7de) en Diederik Pemen (24ste) wel uit te rijden. Dat op zich is al een prestatie.

“En eigenlijk zat er nog meer in dan die zevende plaats”, wist Tijl Pauwels te vertellen. “Ik was al mee in de grote ontsnapping die in het eerste deel van de koers tot stand kwam. Maar doordat Rutger Wouters niet mee was, werd er achter ons heel snel gereden en werden we gegrepen. Nadien gaat Wouters er met drie anderen vandoor. Dat ik daar niet volgde, neem ik me kwalijk. Ik had immers de benen om dat wel te doen. Met een ander trio ging ik nog in de achtervolging. Maar verder dan de zevende plaats kwam ik niet.”

Pemen blij met 24ste plek

Diederik Pemen, ploegmaat van Pauwels bij Van Gorp-Proj CT Zandhoven, kon ook tevreden terugblikken na zijn 24ste plek. “Het was voor mij nog maar mijn eerste wedstrijd van het seizoen”, aldus Pemen. “En meer dan een tiental koersen zullen er niet volgen, denk ik. Ik maakte immers de overstap van het wielrennen naar de triatlon. 13 mei neem ik deel aan de triatlon van Brouwersdam in Nederland. Het is enerzijds ter voorbereiding daarvan dat ik in Meer aan de start kom. En natuurlijk ook omdat het als inwoner van deze gemeente altijd al een speciale wedstrijd voor me was en is.”

De overstap naar triatlon kwam er voor Pemen niet zomaar. “Een tiental jaar geleden beoefende ik die sport ook al. Uithoudingssporten hebben me nooit afgeschrikt. Mits de opbouw geen al te grote tegenslagen kent zou ik eind dit jaar graag deelnemen aan de Hel van Kasterlee. En binnen enkele jaren is het ook de ambitie een Iron Man tot een goed eind te brengen. Het aantal uren dat ik wekelijks train varieert tussen tien en vijftien. In tegenstelling tot enkel het wielrennen kan je je bij deze sport makkelijker aanpassen aan de weersomstandigheden. Als het echt pijpenstelen regent spring je een keertje meer in het zwembad. In het wielrennen kan je wel eens opteren om op de rollen te rijden. Maar dat is toch niet iets om elke dag te herhalen.” (lver)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus