Scheptoog-seizoen is gestart: regen houdt grootste ‘krijmfans’ van De Hoeve niet tegen

Mama An, Kato (7) en Thomas (10). De eerste schepijsjes van dit seizoen waren voor hen.© kma

Pulle -

De start van het likseizoen in Pulle op de ijshoeve bij boer De Schutter werd zondag op gang getrapt. Traditioneel gebeurt dit de laatste zondag van maart. En de eerste ijsjes uit de nieuwe scheptoog gingen naar…. de familie Hens uit Zandhoven.

Vorig jaar was het zacht lenteweer en zaten de banken buiten vol. Nu was het druilerig weer en iets rustiger, maar je kon ook perfect binnen je ijsje opeten in de grote verbruikszaal met zicht op de nieuwe scheptoog.

De familie Hens uit Zandhoven beet de spits af. Ze stond enkele minuten voor 13.30u al paraat. “We waren op bezoek gegaan in Vorselaar en ik had ineens zin in ijs”, vertelt mama An. “Eigenlijk dacht ik dat De Hoeve pas de eerste zondag van april zou openen, maar op Facebook stond dat het vandaag al opende, dus zijn we hier gestopt.” An koos voor speculaas, Kato (7) voor citroen en Thomas (10) is fan van het bosbessenijs. Laat die zon nu maar gauw komen!

Voortaan kan je voor schepijs nog tot en met oktober terecht bij De Hoeve aan de Cauwenberglei, van dinsdag tot en met zondag vanaf 13.30u. In maart en oktober is De Hoeve open tot 19u. In april en september tot 20u, en van mei tot en met augustus tot 21u. Alleen op maandag is de Pulse likdreef dicht. kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus