Hoogstraten komt vroege achterstand niet meer te boven: “Te vaak de verkeerde keuze”

Geen stunt voor Hoogstraten en Ruben Tilburgs. “Naarmate de wedstrijd vorderde zag je het geloof verdwijnen”, aldus Tilburgs.© koen fasseur

Hoogstraten is er niet in geslaagd om stunten tegen het nummer drie uit de stand Francs Borains. De verdienstelijke Rooikens toonden zich voetballend nochtans minstens de evenknie van de Henegouwers, maar Ruben Tilburgs en co. toonden zich te onmondig voorin om de vroege achterstand uit te wissen.

Hoogstraten was na amper één minuut al op achtervolgen aangewezen. “Als je tegen zo’n ploeg met een achterstand begint, wordt het er niet eenvoudiger op”, weet aanvoerder Tilburgs. “En al zeker niet nadat ze woensdag nog een 1-4-voorsprong uit handen hadden gegeven tegen Rupel Boom (4-4-gelijkspel, red.), waardoor ze een stuk behoudender voor de dag kwamen dan anders.”

Hoogstraten had daardoor het merendeel van het balbezit. “We speelden ook een heel degelijke eerste helft tot aan de backlijn, maar in de zone van de waarheid maakten we telkens de verkeerde keuze. En dat werd er na in een mindere tweede helft niet beter op. Naarmate de wedstrijd vorderde zag je het geloof verdwijnen, waardoor de partij een beetje doodbloedde.” Een sterke Tilburgs speelde nochtans een meer dan verdienstelijke partij. “Door de schorsing van Nick (Havermans, red.) stond ik opnieuw iets lager op het middenvelder en dat ligt me wel. Al had ik veel liever een slechte match gespeeld en wel gewonnen, maar daarvoor ontbrak het, zeker na de pauze, aan overtuiging. Het was allemaal net iets te gelaten, waardoor ik niet het gevoel had dat de gelijkmaker nog zou vallen.”

Ook Frank Belmans zag een onmondige thuisploeg aan het werk. “We speelden voor rust 35 heel goede minuten, waarin we ook baas waren, maar toch slaagden we er niet of nauwelijks in om kansen te creëren”, aldus de coach van Hoogstraten. “Dan weet je waar het schoentje wringt. Het ontbreekt gewoon aan kwaliteit voorin. En natuurlijk helpt het niet dat je na amper één minuut al 0-1 achterstaat. Daardoor kon ons plan meteen de vuilnisbak in.” (kga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus