Culinair Solidair van KWB Pulderbos voor Broederlijk Delen lokt heel wat volk

Deze jongen koos voor een solidaire spie frangipanetaart.© kma

Pulderbos -

KWB Pulderbos organiseerde zondag weer Culinair Solidair in het gemeentezaaltje ten voordele van Broederlijk Delen. Het was een succes.

’s Ochtends kwam een veertigtal mensen ontbijten en ook voor de pasta of soep ’s middags waren er veel solidaire eters present. Naar goede traditie hadden vrijwilligers uit Pulderbos lekkere taarten en wafeltjes gebakken. Voor een lokaal (h)eerlijk gebak of drankje kon je vanaf ’s middags binnenspringen.

Klaar om een gebakje te gaan kiezen.© kma

Het thema van Broederlijk Delen in de vastentijd dit jaar is de 25%-revolutie. Broederlijk Delen wil werk maken van een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Met 25% kunnen we het 100% anders doen. Broederlijk Delen draagt de boodschap uit dat iedereen die in actie komt voor verandering, een activist is. De 25%-revolutie is voor iedereen. “Wat ons verbindt, is ons geloof in rechtvaardigheid”, is de boodschap.

Buik vol solidaire wafeltjes.© kma

Irma uit Guatemala, Chantal uit Rwanda en Laurent uit Burkina Faso zijn de gasten van Broederlijk Delen in Vlaanderen dit jaar voor getuigenissen. Ook de Oxfam-Wereldwinkel uit Zandhoven was present met een stand met juweeltjes, geschenkartikelen en voeding. De Wereldwinkel viert op 13 mei trouwens haar tiende verjaardag.

Het gebakbuffet, gemaakt door vrijwilligers van Pulderbos.© kma

kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus