Wielrennen Junioren GP André Noyelle - Gent-Wevelgem

Demonstratie van oppermachtige Steffen De Schuyteneer in kletsnatte Gent-Wevelgem: “Wat sneller trappen en dan voel je de koude niet”

Steffen De Schuyteneer mag opnieuw vieren, deze keer in Wevelgem.© VDB

Steffen De Schuyteneer (AG2R-Citroën) tekende in de kletsnatte Gent-Wevelgem voor een nummer van uitzonderlijke klasse. De Geraardsbergenaar gooide na twintig kilometer zijn troefkaarten op tafel. In de finale schudde De Schuyteneer zijn metgezellen Sente Sentjens en de Deen Theodor Clemmensen af om te zegevieren in de Rijselstraat.

Freddy De Geest

De aanval blijft de beste verdediging moet Steffen De Schuyteneer gedacht hebben toen hij na een twintigtal kilometer met Victor Vaneeckhoute (Crabbé Toitures-CC Chévigny) voor de aanval koos. “In de bergzone voelde ik snel dat bij Victor er het beste af was”, vertelt een nauwelijkse getekende De Schuyteneer in de schaduw van de Ieperse Lakenhalle. “Na de Kemmelberg stond ik er alleen voor. In een latere fase pikten Sente Sentjens en de Deen Theodor Clemmensen aan. Aan een rondpunt kozen Sentjens en Clemmensen voor de rechterkant. Ik demarreerde langs links en was weg. Of ik geen kou had? Nee, dit is mijn soort weer. Wat sneller trappen en dan voel je het niet”, lacht De Schuyteneer de tanden bloot.

“Zelden zo een demonstratie gezien”, looft Rik Devoogdt, die het juniorenpeloton van nabij volgt. “Het was een gedurfde onderneming, maar de manier waarop Steffen het afrond, getuigt van grote klasse.”

“Deze koers was een doel op zich, maar dat is Parijs-Roubaix nog meer”, voegt De Schuyteneer, die vorige week in Damme al een rit van de Guido Reybrouck Classic won, er aan toe. “Daar zal de concurrentie nog van een ander niveau zijn aangezien er landenploegen aan de start staan. Volgend weekend las ik een brommertraining in en rijd ik geen koersen. Dinsdag verkennen we met de nationale ploeg Parijs-Roubaix. In Sint-Antelinks rijd ik de donderdag het PK-tijdrijden, maar dat is eerder als opwarming voor de koers door de Hel van het Noorden.”

Opgejaagd wild

De ster van De Schuyteneer schittert aan het wielerfirmanent. Verschillende profteams (Bora-Hansgrohe, Jumbo-Visma en Lotto Dstny) willen het raspaardje uit de Oudenbergstad aan zich binden. “Mijn conditie is goed en die moet ik nu nog twee weken vasthouden”, zegt De Schuyteneer, die de zaken rustig benadert, maar de doelen die hij zich stelt wel één voor één mag afvinken op de to-dolijst.

De Belgen toonden in Gent-Wevelgem andermaal dat ze met de wereldtop kunnen wedijveren. Na de podiumklanten De Schuyteneer en Sentjens, certitudes in de keurgroep van bondscoach Carlo Bomans, eindigde Victor Vaneeckhoute vierde, Tars Poelvoorde (Onder ons Parike) verrassend zesde en Lars Vanden Heede tiende. De Schuyteneer, Sentjens, Vaneeckhoute en Vanden Heede mogen zich opmaken voor de clash in de Hel van het Noorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus