Wielrennen 

Victor Vaneeckhoutte moet in Gent-Wevelgem voor junioren ontketende Steffen De Schuyteneer laten rijden en valt net naast podium: “Het werd zwart voor mijn ogen”

Victor Vaneeckhoutte kon door de koude en de regen onvoldoende eten en kreeg een hongerklop.© tvm

Ieper -

Victor Vaneeckhoutte kon als enige Steffen De Schuyteneer volgen in Gent-Wevelgem/Grote Prijs André Noyelle voor junioren in Ieper. Nadat de Vichtenaar in de slotfase een hongerklop had gekregen, sleepte hij nog de vierde plaats uit de brand. “Het was afzien”, pufte de tweedejaars van Crabbé Toitures-CC Chevigny.

Michel Vanden Heede

“Na vijftien kilometer barstte de strijd los”, vertelde Victor Vaneeckhoutte. “Het peloton was een lange rekker. Ik kon reageren op de uitval van Steffen De Schuyteneer. We bouwden een mooie voorsprong uit. Samen reden we honderd kilometer in de spits van het gebeuren. Op de Kemmelberg kreeg ik het kwaad. Het lukte maar niet om met mijn onderkoelde handen voedsel uit mijn achterzakken te halen. Dat was dodelijk in deze kille weersomstandigheden. Uiteindelijk moest ik de rol lossen. Ik zette alles op alles om mijn wagonnetje aan te haken bij achtervolgers Sente Sentjens en Theodor August Clemmensen. Toen ze begonnen te demarreren, moest ik opnieuw loslaten. Het werd zwart voor mijn ogen. Het was pompen om mijn vierde plaats veilig te stellen. De lastigste kilometers uit mijn loopbaan.”

“Het klinkt misschien raar, maar deze zware weersomstandigheden waren ideaal voor mij. Alleen jammer dat ik onvoldoende energie kon tanken. Ondanks mijn hongerklop ben ik tevreden. Een ereplaats wegkapen op een zwaar traject tussen de internationale top is toch niet slecht. Mijn vormpeil is dik in orde. Ik ben aan een goed voorjaar bezig, maar het is belangrijk om me niet te vergalopperen. Nu las ik een koersloos weekend in. Door regelmatig een beetje rust te nemen, wil ik mijn goede vormpeil zo lang mogelijk rekken. Ik hoop binnenkort een grote vis binnen te halen”, besloot Vaneeckhoutte.

Steffen De Schuyteneer (m) haalde het voor de Deen Theodor August Clemmensen (l) en Sente Sentjens (r).© Bart Vandenbroucke

De overwinning in Gent-Wevelgem/Grote Prijs André Noyelle in Ieper ging naar Oost-Vlaming Steffen De Schuyteneer. De renner van AG2R Citroën, die ook de kasseirit in de Guido Reybrouck Classic in Damme won, reed liefst 125 kilometer in de aanval. Hij volgde de Italiaan Thomas Capra op. De Deen Theodor August Clemmensen werd op korte afstand tweede. Limburger Sente Sentjens liep even later als derde binnen.

Tars Poelvoorde bevestigde met zijn zesde plaats. De Waregemnaar van Wielerclub Onder Ons Parike gaf iets meer dan een minuut toe op De Schuyteneer. Laurens Plancke van EFC-L&R-Van Mossel werd veertiende. Seppe Leman was 34ste, Lowiek Misseeuw 40ste, Lomme Van den Meerssche 41ste en Belgisch kampioen Gauthier Servranckx 45ste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus