Valse start nekt Lyra-Lierse en Gaeten Lambreghts: “Dit is een gemiste kans”

Hades kapitein Wieto Claes wordt omsingeld door de Lierenaren.© Sven Dillen

Na vier opeenvolgende overwinningen maakte Lyra-Lierse zaterdag op het veld van leider Hades toch opnieuw kennis met een nederlaag. Een dramatische start met drie tegengoals in de eerste twaalf minuten deed de Pallieters de das om.

Terug naar af dus voor Lyra-Lierse, dat maandenlang vrede leek te moeten nemen met eens seizoen in de grijze middenmoot, maar door een ferme opstoot de jongste weken zowaar opnieuw mee kon strijden voor de prijzen. Met een knappe 12 op 12 met zeges tegen Tongeren, Cappellen, Berchem Sport en Pepingen-Halle leken de Pallieters helemaal klaar voor de clash met leider RC Hades. Maar zaterdag liep het in een werkelijk dramatisch openingskwartier grondig fout voor de Pallieters.

“Je mag dan al veel plannetjes hebben, als je na twaalf minuten tegen een 3-0 achterstand aankijkt hebben die weinig waarde”, blikt Gaetan Lambreghts terug. “De wind was een bepalende factor en dat voordeel buitte Hades in die aanvangsfase perfect uit. Al hadden we zelf toch ook wel boter op het hoofd, want het waren echt wel vermijdbare tegengoals. Treffers die je op dit niveau niet mag slikken.

Foutje genadeloos afgestraft

Ondanks die dramatische start wroette Lyra-Lierse zich nadien fraai terug in de match. Met treffers van Jason Adesanya en Gaetan Lambreghts doken de Pallieters met een 3-2 achterstand de rust in.

“En hadden we echt het gevoel dat we het laken nog naar ons toe zouden trekken”, pikt Gaetan Lambreghts in. “Dat bleek ook in de tweede helft. We waren de betere ploeg en kregen ook de beste kansen. Maar één foutje bij ons werd genadeloos afgestraft. Uiteindelijk slikken we nog een vijfde goal en was de kous af. Het klinkt misschien vreemd na een 5-2 nederlaag, maar deze partij hadden we nooit mogen verliezen. Het is een gemiste kans.”

Met acht punten achterstand op RC Hades en nog amper zes wedstrijden op de teller lijkt de titel ver weg voor Lyra-Lierse. “Jammer genoeg wel. Maar het is uiterst belangrijk om ons komend weekend te herpakken. We moeten zo snel mogelijk ons ticket voor de eindronde veiligstellen. Dan blijft alles nog mogelijk voor te promoveren”, besluit Lambreghts. (kugu)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus