voetbal 3de afdeling A Tempo Overijse - Jong Lede 2-1

Ignazio Cocchiere maakt 50ste goal voor Tempo Overijse: “Nog één keer winnen en de titel is binnen”

Topschutter Ignazio Cocchiere viert samen met Johann De Doncker.© Vel

Overijse -

Tempo Overijse is zaterdagavond opnieuw een stap dichter bij de titel gekomen. Niettemin hadden de roodhemden met Jong Lede hun handen meer dan vol. “Het is iedere week hetzelfde liedje”, zei een zuchtende terreincommissaris Christian Denayer. “ Bij de tegenstander horen we dan dat ze net hun beste match van het seizoen speelden.” Dankzij schitterende goals van Ignazio Cocchiere en Walid Houssane bleef de zege uiteindelijk wel in het Begijnhofstadion.

Danny Van Hecke

 Aanvoerder Dimitri Delorge bleef met een kuitspierblessure aan de kant. Ignazio Cocchiere die de band om de arm kreeg, nam zijn verantwoordelijkheid op en kopte zijn ploeg met een heerlijke buffelstoot halfweg de eerste helft de eerste keer op voorsprong. Na afloop bleek het voor de Italiaan een historisch moment.

Dubbel geplooid

“Toen ik hier vorig seizoen tekende, zei iemand al lachend dat ik eerst 50 doelpunten moest scoren voor Tempo of dat anders het contract ongeldig was. Dankzij mijn doelpunten in de bekercompetitie was die treffer tegen Lede (21ste dit seizoen) mijn 50ste. Het is allemaal mooi natuurlijk en om Tempo goals te bezorgen ben ik gekomen. Maar laat me toch maar de maats bedanken. Want iedereen heeft zich opnieuw dubbel geplooid. Lede heeft zich op geen enkel moment de mindere getoond, maar ook nadat het uit een enige halve kans had gelijk gemaakt bleven we gewoon verder op zoek naar die tweede treffer die Whalid Houssane heerlijk mooi binnen trapte. We hebben in ieder geval de laatste grote stap gezet die we moesten zetten. Nog één keer winnen en de titel is binnen. Het zou mooi zijn mochten we die zaterdagavond in Hamme al konden pakken. Ja, die match is om de concurrentie met de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen verplaatst naar zaterdagavond. Hopelijk is Dimitri Delorge tegen dan opnieuw speelklaar. Want ik wil de titel pakken met hem in de ploeg. Dimi is de echte aanvoerder van Tempo, ik was maar stand-in”, besluit de lachende topscorer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus