Voetbal 1ste provinciale SV Diksmuide - FC Varsenare 0-0

Ook na brilscore tegen Varsenare mikt Diksmuide nog op eindronde: “Zou mooi cadeau zijn, zeker voor onze jonge spelers”

Milan Seys in duel met Pieter Geldof.© Bart Vandenbroucke

Na hun nederlaag van vorig weekend waren SV Diksmuide en FC Varsenare allebei uit op eerherstel, maar ze hielden het zaterdagavond in het onderlinge duel op een 0-0-gelijkspel.

Benny Lingier

De bezoekers openden met een vroege kopbal op de lat en thuiskeeper Decorte pareerde een uithaal van Beernaert. Voor de thuisploeg schoot Vandendriessche net naast. Na de rust vergat De Lille zijn hakje, terwijl aan de overkant Samyn het schot van Vandenbussche stopte. Invaller Cardon scoorde na de mooiste Diksmuidse combinatie van de avond, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Feys en Vandendriessche kenden evenmin succes.

“Dit gelijkspel voelt dubbel aan”, reageerde thuiskeeper Jordin Decorte. “We zijn van plan om de eindronde te halen. Het zou voor iedereen een mooi eindpunt van de competitie betekenen en op die manier kunnen onze jonge kerels proeven van enkele topmatchen. Elke uitkomst in die eindronde zou goed zijn, niemand legt druk op onze schouders. Na twee jaar Diksmuide verhuis ik naar Bredene. De kustploeg trok al een tijdje aan mijn mouw. De voordelen zijn legio. Ik woon in Oostende, de afstand naar de club wordt een stuk korter en ik ken er heel wat spelers uit het KVO-milieu. Last but not least is Bredene een club die zijn ambitie niet wegsteekt.”

Pieter Geldof (Varsenare): “Match zat potdicht”

“Vorige week zat ik tegen RC Lauwe een schorsing uit en de ploeg verloor met 2-3. Je kunt je voorstellen dat ik gemotiveerd startte aan de partij in Diksmuide”, zei Varsenare-aanvoerder Pieter Geldof. “Mits winst konden we de zesde plek claimen, maar de wedstrijd zat potdicht. Ik vond ons een stuk gretiger voetballen en we wonnen veel duels, maar we kwamen niet veel verder dan enkele kleine kansjes. Wij hebben niks meer te bewijzen na een seizoen dat iedereen tevreden stemt. Geen eindronde, maar met Wevelgem en Blankenberge als volgende tegenstanders wordt het slot toch nog mooi en uitdagend.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus