Gezien, Rode Duivels? Aanvalslustig Duitsland klopt Peru in oefeninterland

© REUTERS

Duitsland heeft zaterdagavond in Mainz een vriendschappelijke interland tegen Peru relatief eenvoudig gewonnen: 2-0.

Jens Heylen

De Duitsers hadden na een erg teleurstellend WK in Qatar nood aan een goede prestatie. Bondstrainer Hansi Flick hoopte dat te bekomen met een aanvallend ingestelde ploeg: Timo Werner en Niclas Füllkrug voorin, Kai Havertz en Florian Wirtz achter hen én hoog opkomende backs in de naam van David Raum en Marius Wolf.

Het bleek (vooral in de eerste helft) een succesrecept: Werner’s snelheid werd benut, net zoals de koelbloedigheid van Füllkrug, die al na 45 minuten een hattrick achter zijn naam had kunnen hebben. De spits van Werder Bremen werkte op voorzet van Havertz en Wolf de 2-0 tegen de touwen. Peru had zichtbaar problemen met de aanvalsgolven van de Duitsers, die vaak over de flanken tot stand kwamen. Als Arthur Theate en Timothy Castagne dinsdag opnieuw links- en rechtsback zijn, zullen ze hun handen vol hebben met hun opkomende tegenspelers. Al zullen ook centrale verdedigers als Jan Vertonghen en Wout Faes op de afspraak moeten zijn. Al moet wel gezegd dat er op de tegenaanval ruimte lag. Peru kon er echter geen tegendoelpunt uit puren.

In de tweede helft ging het er gezapiger aan toe en speelde Duitsland de partij vooral volwassen uit. Havertz trapte een strafschop nog op de doelpaal. Benieuwd welk plan bondscoach Domenico Tedesco voor komende dinsdag (20u45 in Keulen, red.) in petto heeft voor de Rode Duivels.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen