Jobdag Van Hool lokt veel geïnteresseerden: “Als het goed is, kunnen ze volgende week al een aanbieding krijgen”

Meer dan 150 mensen kwamen opdagen op de jobdag.© Dirk Vertommen

Lier -

Busbedrijf Van Hool in Koningshooikt (Lier) hield zaterdag een jobdag. Er waren meer dan 150 inschrijvingen en daar was woordvoerder Dirk Snauwaert tevreden mee. “We zijn op zoek naar honderd extra krachten, daar is een evenement als dit heel geschikt voor”, vertelt hij.

Gino Van Looy

“We hebben honderd vacatures die dringend ingevuld moeten worden”, begint Snauwaert. “Het zijn allemaal verschillende profielen, van engineering over technisch georiënteerde mensen tot de verkoop. Door corona lag onze branche een hele tijd stil, maar langzaam beginnen de orders opnieuw binnen te lopen. We hebben ook een tijd veel werknemers op economische werkloosheid moeten zetten, maar ook dat is nu nog maar beperkt.”

“We hebben heel veel reclame gemaakt voor deze jobdag, onder andere tijdens wedstrijden van Lierse en KV Mechelen, en dat loont wel. Deze week hebben we ook nog een groot order binnengekregen voor batterijen voor bussen in Drenthe en Groningen en toen dat bekend werd, kwamen er ineens twintig inschrijvingen bij. Geïnteresseerden gaan vandaag op gesprek bij medewerkers van Actief interim die hier aanwezig zijn en als het goed is, kunnen ze volgende week al een aanbieding krijgen.”

Van Hool zoekt honderd profielen.© Dirk Vertommen

Weinig vrouwen in de sector

Bart (54) uit Heist is een van de geïnteresseerden. “Momenteel werk ik als leidinggevende in een groot bedrijf in de Kempen, maar na een overname verloopt het daar chaotisch. Ik ben op zoek naar iets nieuws en Van Hool is dichtbij en het interesseert me wel. Ik had een goed gesprek, de kans bestaat dat ik hier kan beginnen.”

Florian (21) uit Olen studeert nog, maar denkt al aan de toekomst. “Dit jaar studeer ik af in de richting autotechnologie. Een busbedrijf als Van Hool lijkt me dan ideaal, ook al omdat het niet ver weg is. Ze werken hier heel veel met elektrische componenten en dat was ook aanwezig in mijn studie. De rondleiding was zeer interessant en ik heb ook al een tweede afspraak gemaakt voor in juni, als ik afgestudeerd ben.”

Steffi (57) uit Nijlen was een van de weinige vrouwen die er rond liepen. “Momenteel heb ik geen job, maar volg ik training in dataverwerking. Ik heb ook jaren bij Toyota gewerkt, daar moest ik de testdata verwerken. Ik ken de wereld van de auto’s en bussen dus wel, ik hoop in elk geval op een job. Ik weet dat er weinig vrouwen in deze sector actief zijn, ook in mijn studie IT en bij Toyota was dat zo. Maar ik vind dat niet erg, ik doe dit werk graag.” (givl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus