Man rijdt per ongeluk over eigen vrouw tijdens parkeren, brandweer moet slachtoffer bevrijden

De vrouw moest van onder de wagen bevrijd worden door de brandweer.© Jeffrey Roos

Oostende -

Zaterdag om 16 uur gebeurde in Oostende een verkeersongeval waarbij een man over de enkels van zijn eigen vrouw reed. De vrouw moest door de brandweer bevrijd worden van onder de wagen.

Jeffrey Roos

Het koppel was net aangekomen bij een winkel langs de Gistelsesteenweg, ter hoogte van het Jet Center. Tijdens het parkeren liep het fout. “De vrouw was uitgestapt om langs de kant van de weg te gaan staan, terwijl haar man de wagen zou parkeren”, zegt brandweerkapitein Nathalie Van Moorter. “De vrouw zou naar verluidt gestruikeld zijn ter hoogte van de stoeprand en daarbij ten val gekomen zijn.”

Gevallen

Op dat moment reed de man met zijn wagen achteruit de parkeerplaats in. “De man had niet gezien dat zijn vrouw was gevallen en reed over haar enkels”, vervolgt de brandweerkapitein. Een zware materiaalwagen van de brandweer kwam ter plaatse om de vrouw van onder de wagen te bevrijden. “Daarvoor moesten we met luchtzakken de wagen optillen. De vrouw bleef de hele tijd bij bewustzijn.” Ook de MUG kwam ter plaatse. (Lees verder onder de foto) 

De vrouw bleef de hele tijd bij bewustzijn en werd naar het ziekenhuis gebracht.© Jeffrey Roos

De Gistelsesteenweg werd tussen het Q8-benzinestation en de Elisabethlaan volledig afgezet voor het verkeer. De vrouw werd uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht. Hoe zwaar haar verwondingen precies zijn, is voorlopig niet duidelijk. De man was onder de indruk van wat er is gebeurd, maar moest niet naar het ziekenhuis. Na een uur werd de straat terug vrijgegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen