Koffers van Woonzorgnetwerk Edegem bieden steun en hulp bij dementie

Schepen Lawrence Van Craeyenest, Lotte Van Mechelen, referentiepersoon dementie Woonzorgnetwerk, Ingrid Kemna van de bib en Ilse Van Montfort, verantwoordelijke WZC Immaculata, stellen de koffer voor.© RR

Edegem -

Woonzorgnetwerk Edegem heeft samen met de plaatselijke bibliotheek een Eerste-hulp-bij-dementie-koffer samengesteld. De inhoud van de koffer moet gezinnen die met dementie te maken krijgen correcte informatie en omgangstips geven.

Filip Spoelders

Drie koffers zijn voortaan beschikbaar in Edegem. Een is uitleenbaar in de bibliotheek, de andere twee zijn verkrijgbaar bij het onthaal van Woonzorgnetwerk Edegem. Ze mogen maximum acht weken worden geleend.

“Dementie is een aandoening die heel wat mensen in onze samenleving treft. Iedereen kent wel iemand met dementie. De confrontatie kan ingrijpend zijn. Voor familieleden, mantelzorgers, naasten en de kennissenkring start dan de zoektocht naar informatie”, zegt Ilse Van Montfort, dagelijks verantwoordelijke van Woonzorgcentrum Immaculata.

De koffers moeten op een laagdrempelige manier tips en info geven. “In de koffer zitten boeken, spelmateriaal, folders en flyers. Daarnaast kan je ook dvd’s, brochures over dementie en het thuiszorg- en mantelzorgaanbod terugvinden. We voegen een evaluatieformulier toe, zodat de gezinnen feedback of suggesties kunnen geven over de inhoud van de koffers. Of je nu kleuter, in lagere school zit, puber of volwassene bent, in de koffer zit materiaal voor iedereen. Met het materiaal kan het thema dementie binnen het gezin bespreekbaar worden om het taboe rond de aandoening hopelijk nog meer te doorbreken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus