Gemeentebestuur wil deelwagens en bijkomende laadpalen

Aan de kerk in Reet komt een standplaats voor elektrische deelwagens waarvoor de laadpaal reeds werd geplaatst.© JW

Rumst -

Rumst telt (nog maar) zeven openbare laadpalen voor elektrische wagens. “We streven ernaar dat zoveel mogelijk inwoners op maximaal 250 meter afstand een laadpaal ter beschikking hebben”, zegt schepen van Mobiliteit Geert Antonio (N-VA).

 

Op dit moment kan je in Rumst je elektrische wagen opladen aan zeven oplaadpunten. Zo staan er twee in Terhagen (aan de sporthal en aan de poort van De Beuckelaar), drie in Reet (aan het Brooikensplein, in Beekvelden en in de wijk Predikherenvelden) en twee in Rumst (op de parking Molenberg en op de Markt). Het gemeentebestuur beseft dat er de komende jaren nog een flinke inhaalbeweging nodig is.

“We willen dat zoveel mogelijk inwoners op maximaal 250 meter afstand een laadpaal ter beschikking hebben”, zegt schepen van Mobiliteit Geert Antonio (N-VA). “Dit jaar zullen er een aantal bijkomen. Zo plannen we laadpalen op de nieuwe parking Klein-Molenveld achter de Molenbergstraat, de nieuwe parking aan de Nieuwstraat, in de Crequilei, in de Ekkersgatstraat en op de Markt.”

“Ook komen er laadpalen voor de nieuwe elektrische deelwagens. Die werden deze week reeds geplaatst aan de kerk in Reet, het busstation in Rumst en de kerk in Terhagen. Verder voorzien we laadpalen op nog tal van andere locaties om voldoende spreiding op ons grondgebied te kunnen garanderen.”  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus