(Voorlopig) geen zomerbar dit jaar: “Ik zag dat ze hun materiaal te koop aanbieden”

Een dergelijk beeld zal je in 2023 in Aartselaar niet vinden.© rr

Aartselaar -

Het is hoogst twijfelachtig dat in Aartselaar dit jaar nog een zomerbar zal worden georganiseerd. Schepen van Jeugd Mark Vanhecke (N-VA) zegt dit te betreuren, in een antwoord op een vraag van oppositiepartij Samen NAP.

 Na de uitbraak van corona kregen Thomas Bruggeman en Ilan Belderbos in 2021 de toestemming om een zomerbar uit te bouwen in de Vluchtenburgstraat. Omdat buren opmerkingen maakten, gaf het gemeentebestuur hen vorig jaar toestemming om een gelijkaardige organisatie op het Oeyvaersbosch op poten te zetten.

Kris Wils (Samen NAP) interpelleerde naar de organisatie van een mogelijk nieuwe zomerbar dit jaar. “We willen weten of de editie van vorig jaar al werd geëvalueerd en of er reeds een nieuwe organisatie werd aangevraagd.”

De evaluatie was volgens schepen Van Hecke dit keer erg positief. “De mooie zomer zorgde voor een groot succes en ook overlast voor de (weinige) buren bleef uit. Alleen de start was een beetje hectisch maar dat lag aan het feit dat de organisatoren pas op het allerlaatste moment groen licht kregen. Ook de samenwerking met onze cultuurdienst was een schot in de roos.”

Materiaal staat te koop

Toch ziet het er volgens de schepen niet naar uit dat er dit jaar nog een nieuwe editie komt. “Ik zag dat ze hun materiaal en installatie te koop aanbieden. Het Oeyvaersbosch is trouwens ook niet meer beschikbaar omdat daar een sleufonderzoek en een verkoop gepland staan.”

“Uitwijken naar een terrein in de Kleistraat stuitte vorig jaar reeds op verzet van omwonenden. Het enige alternatief lijkt me in de buurt van de Isvag-verbrandingsoven maar ik heb niet de indruk dat hier kandidaten voor zijn. De kans dat dit jaar in onze gemeente nog een zomerbar zal doorgaan, lijkt me dan ook bijzonder klein wat te betreuren valt.” (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus