Grobbendonk krijgt een nieuw wandelpad van centrum naar Kasteelhoeve: “Kans om historisch verhaal te vertellen”

© Mia Uydens

Grobbendonk -

Het lokale bestuur van Grobbendonk hoopt in het najaar de nieuwe wandelroute Ruige Ridderpad in gebruik te nemen. Deze wandeling moet het centrum van de gemeente verbinden met de Kasteelhoeve d’Ursel, die vorig jaar door de gemeente Grobbendonk werd aangekocht.

Er is in Grobbendonk al jarenlang vraag naar een trage verbinding langs de Kleine Nete tot aan de Kasteelhoeve. “Het wandelpad zal niet alleen dienen als prachtige verbinding tussen het centrum en de Kasteelhoeve, maar ook als een manier om het historisch verhaal van de gemeente te vertellen aan jong en oud”, zegt burgemeester Marianne Verhaert. (GiB)

“Momenteel loopt er een prijsvraag voor belevingselementen en een avontuurlijke wandelbrug die zullen zorgen voor de nodige avonturen langs het pad. De gemeente Grobbendonk is vastbesloten om van dit project een unieke en onvergetelijke ervaring te maken voor alle wandelaars.”

De wandeling passeert aan de watermolen.© Gemeente Grobbendonk

De gemeente wil haar blik ambitieus en ruim zetten. “Door te investeren in deze wandelverbinding realiseren we niet alleen onze eigen doelstellingen, maar ook die van onze partners”, meent Verhaert. “We willen expliciet inzetten op de Vlaanderen Natuurlijk-verhaallijn van Toerisme Vlaanderen en het Kempengevoel uitdragen.”

De Kasteelhoeve is een knooppunt in de regio, waar veel wandelroutes samenkomen, Tegelijk is het nog een stukje authentieke rust en historisch verleden dat je daar terug kunt vinden. Zowel bezoekers als onze eigen recreanten zijn er welkom. (mph)

  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus